Gillberga friluftsgård

Gillberga friluftsgård.

På Gillberga friluftsgård kan du som har en funktionsnedsättning komma ut i naturen. Här är rullstolen inte något hinder.

Friluftsgården

Gillberga är ett friluftsområde specialanpassat för personer med funktionsnedsättning, vackert beläget vid Malmsjön en knapp mil nordväst om Södertälje. I området finns en asfalterad slinga genom skogen, grillplats och badstrand. Sommartid finns brygga och rullstolsramper i vattnet.

Lokaler

Friluftsgården har en 300 m² stor huvudbyggnad som blev klar sommaren 2008. Huset är fullt handikappanpassat med höj- och sänkbara köksskåp, tre handikapptoaletter, badrum med duschsäng och taklift, hörslinga i samlingssalen samt ett vilrum med säng. Det finns även internetuppkoppling. Lokalerna går att hyra för verksamheter riktade mot personer med funktionshinder men även andra är välkomna.

Köksutrustning

Hyresgäster får tillgång till köket som är utrustat med spis, ugn, micro, diskmaskin, kaffebryggare samt porslin för 50 personer. Gäster tar själv med matvaror, kaffe, kryddor etc.

Övernattning

Det finns möjlighet att övernatta på Gillberga. Max antal övernattande är 30 personer. Inga sängar finns och hyresgästerna får stå för liggunderlag/sovunderlag själva. Tänk på att vid all övernattning måste Södertörns Brandförsvarsförbund meddelas. Information från dem hitta du på länken här brevid.

Lås och larm

Hyresgäster kvitterar ut nyckel och passerkort hos kultur- och fritidskontoret efter avtalad tid.

Vägbom

Vid uppfarten till området finns en vägbom. Nyckel till bommen kvitteras ut av kultur- och fritidskontoret efter avtalad tid.

Vägbeskrivning

Från Södertälje: Kör Enhörnaleden förbi Ronna och Lina hage mot Ytterenhörna. Efter ca 7 km, sväng av vänster vid skylt Gillberga/Malmsjöbadet. Efter ca 100 meter, sväng vänster vid skylt Gillberga. Friluftsgården skyddas av en vägbom ca 100 meter från huvudbyggnaden.

Uthyrning och bokning

Lokalerna är i första hand avsedda att hyras ut till verksamheter för funktionshindrade men även föreningar, skolor, privatpersoner och andra är välkomna att hyra. Uthyrning sker året om men under sommaren kan det vara begränsad uthyrning.

Bokningsförfrågningar se länken "Lokalbokningar" till höger 

Sidan senast uppdaterad: den 26 augusti 2015
Kontakter för denna sida
Kontaktcenter

Adress
Campusgatan 26

Telefon
08-523 010 00

E-post

Besöksadress:
Malmsjön 108, Enhörna Södertälje

Vägbeskrivning på eniro.se

 

Ansvarig nämnd
Kultur- och fritidsnämnden

 

Ansvarigt kontor
Kultur- och fritidskontoret

Kontakta Södertälje kommun
Tjänster
Hitta rätt
Sök på sodertalje.se

Telefon
08-523 010 00 (Kontaktcenter)

Fax
08-523 046 05 

Besöksadress
Campusgatan 26

Postadress
Södertälje kommun
151 89 Södertälje

Org-nr 212 000-0159

E-post
kontaktcenter@sodertalje.se

Remisser, beslut och meddelande/info till Södertälje kommun skickas till: sodertalje.kommun@sodertalje.se

Pressrum

Sök på sodertalje.se:© 2008-2015 Södertälje kommun Om Webbplatsen

För dig som arbetar inom Södertälje kommun Personalingång