Du saknar flash eller har fel version

Allt om Wasaskolan

In english

Geneta

Wasaskolan ligger i stadsdelen Geneta i Södertälje, som ligger några mil söder om Stockholm. I Geneta finns det ett litet centrum med bland annat vårdcentral, resturang, kyrkan och en mataffär. 
En, bland både barn och ungdomar, mycket populär fritidsgård med engagerade fritidsledare ligger även i centrum. I Geneta finns både höghus, radhus och villaområden runt centrum. Bara någon kilometer bort ligger stora mataffärer som till exempel ICA Maxi och butiker som till exempel klädkedjan Lindex samt Södertäljes arena Axa sportcenter.  

Så ser skolan ut i ord

Wasaskolan, som byggdes på 1970 talet, ligger nästan i mitten av Geneta. Under hösten 2008 hölls en nyinvigningscermoni efter ett omfattande renoveringsarbete som pågick under två år. Wasaskolan fick en ordentlig ansiktslyftning och anpassades efter Södertäljes skolmodell.

När du kommer till skolan får du direkt en välkomnande känsla när du går på den långa, gröna "mattan" som leder till huvudentrén. Huvudentrén, som är en stor inglasad hall kallas för Atriet, är magnifik och unik i Södertälje. Atriet länkar samman två huskroppar.

I det stora A-huset ligger de flesta av klassrummen. I enighet med Södertäljes skolmodell har skolan mycket ljusinsläpp i och med de många glasdörrarna och en relativt öppen planlösning.
I korridorerna finns gemensamma små utrymmen med sittgrupper och bord för eleverna att umgås kring eller ha som en plats för studier.

I B-huset ligger Gott och Blandat, skolans egna restaurang, samt salarna för praktisk/estetiska ämnen. Expeditionen är i hjärtat av skolan direkt innanför entrén.
I och med renoveringen byttes även alla möbler ut och vi har nu en ny, fin, fräsch skolmiljö.

Under hösten 2010 öppnades även C-huset efter en omfattande renovering för att inhysa våra 6åringar i förskoleklasserna under förmiddagarna och på eftermiddagen är det fritidsverksamhet i huset. I detta hus finns det ett stort rum och flera små rum allt med ny, fräsch inredning.  

Ny skolgård!

Under hösten 2009 växte det fram en ny skolgård. Den stod klar i mitten av november. På gården finns något för alla åldrar på skolbarn. Pingisbord, gungor och en mulitsportarena med konstgräs är några exempel. Det är glädjande att se att eleverna gärna är ute och leker på skolgården eller bara umgås med sina kompisar. Framförallt under vår, sommar och höst sker stor aktivitet på skolgården.

Alldeles intill skolan ligger också Wasa sporthall där skolidrotten håller hus men också bland annat sportföreningar så som Södertälje Rockets.

Mångkulturellt

På skolan går ca 600 elever som härstammar från många olika kulturer och religioner. På skolan finns över 20 olika språk representerade bland eleverna. Vår mångkulturella skola är också en spegling av Geneta som område. Även personalen, på över 80 stycken, kommer från världens alla hörn.

Vill du veta mer

Om du vill veta lite mer om Wasaskolan har du möjlighet att fortsätta läsa mer om du väljer någon av rubrikerna i den blåa rutan uppe till vänster. 

Sidan senast uppdaterad: den 6 mars 2013
Kontakter för denna sida
Pernilla Åberg
Webmaster

Adress
Wasaskolan, Prosten Lindersväg 2
Södertälje

Telefon
08-523 045 92

E-post

Kontakta Wasaskolan
Genvägar
Blanketter
Sök på sodertalje.se

Telefon 08-523 018 00
Fax 08-550 871 35

Besöksadress
Prosten Linders väg 2
Postadress
151 61 Södertälje

Sjukanmälan 0515-777 012

Sök på sodertalje.se:© 2008-2014 Södertälje kommun Om Webbplatsen

För dig som arbetar inom Södertälje kommun Personalingång