Du saknar flash eller har fel version

Idrott utan gränser

Kungen inviger Idrott utan gränser

IUG (Idrott utan gränser) är en metod som ger barn och ungdomar, makt över sina egna liv genom ledarledd idrott. Metoden bygger på att man initialt introducerar IUG och ledaren på idrottslektionen. Efter hand som projektet vinner mark och nya ledare rekryteras från ungdomarnas egna led fortsätter verksamheten att expandera till nya bostadsområden runt Södertälje.

 

Rörelsen startades av Admir Lukačević som belönats med stipendium från kungens stiftelse Ungt ledarskap.

– Med idrotten som verktyg ska vi integrera olika stadsdelar, grundskolor och föreningar. Vi ska erbjuda aktiviteter som får er att växa som människor. Jag ger ett löfte till alla barn och ungdomar att vi tror på er och finns där för er. Med Idrott utan gränser erbjuder vi er en bra framtid, förklarar Admir Lukačević.

Invigning den 15 september
Onsdag den 15 september invigde kung Carl XVI Gustaf Idrott utan gränser (IUG) på Helenelundskolan i Södertälje. IUG-grundaren Admir Lukačević startade rörelsen i Landskrona och är belönad med bland annat stipendium från Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap.

– Södertälje har på ett föredömligt sätt förvandlat hinder till möjligheter och med ett kreativt sinne vågar ni testa udda idéer. Ni har format förutsättningar för att ge barn och ungdomar en bra start i livet och en tro på framtiden, sade kung Carl XVI Gustaf när han på onsdagen invigde projektet Idrott utan gränser på Helenelundskolan.

En rad föreningar fanns representerade på Helenelundskolan för att visa upp och presentera sin verksamhet. Från Assyriska fanns Robil Haidari på plats. Han tror på satsningen Idrott utan gränser.
– Det är viktigt med den här typen av aktiviteter för att lyfta fram det som är positivt med Södertälje. Det finns mycket som är jättebra här men vi är för dåliga på att se det.

Basket är en av alla sporter som är engagerad i Idrott utan gränser. Så istället för att klippa det traditionella bandet signerade kungen en basketboll som han sedan kastade upp i luften vilket blev startskottet för projektet. 

Läs mer om kungens besök och Idrott utan gränser - se Relaterade länkar för att läsa mer om hans tidigare besök.

Kontakt
Vill du veta mer om Idrott utan gränser? Ta kontakt med Admir Lukačević på e-post: info@iug.se  

Vill du veta mer om kultur- och fritidskontorets verksamhet? Ta kontakt med Eduardo Morris eller Staffan Jonsson. Se kontaktupgifter här till höger.

Under relaterade dokument kan du läsa Konungens Stiftelse Ungt Ledarskaps pressmeddelande om Idrott utan gränser i Södertälje. 

Sidan senast uppdaterad: den 20 augusti 2012
Kontakter för denna sida
Staffan Jonsson
Kultur- och fritidschef

Adress
Campusgatan 26

Telefon
08-523 064 64

E-post

Eduardo Morris

Marknadsförings- och sponsoransvarig på kultur- och fritidskontoret

 

Telefon

08-523 017 22

 

E-post

eduardo.morris@sodertalje.se

Kontakta Södertälje kommun
Tjänster
Hitta rätt
Sök på sodertalje.se

Telefon
08-523 010 00 (vxl)

Fax
08-523 046 05

Besöksadress
Campusgatan 26

Postadress
Södertälje kommun
151 89 Södertälje

Org-nr 212 000-0159

E-post
sodertalje.kommun@sodertalje.se

Pressrum

Sök på sodertalje.se:© 2008-2014 Södertälje kommun Om Webbplatsen

För dig som arbetar inom Södertälje kommun Personalingång