Kulturskolan toppbild

Välkommen till Kulturskolan Södertälje

"Vad är det egentligen som händer på Kulturskolan?"

Under januari lanserade Kulturskolan Södertälje en kampanj i lokalpressen med just denna fråga.

Här nedan kan du se den långa och kompletta versionen av kampanjfilmen (Gitarrlektionen)

Alla förstår så klart att det inte går till så här på Kulturskolan.

Genom att visa upp en bild av Kulturskolan som inte är sann leker vi med såväl fördomar som med de konstnärliga språkens uttrycksmöjligheter.

Varför?

För att vi är en Kulturskola så klart!

Kampanjens syfte är främst att väcka intresse för Kulturskolans verksamhet. I kampanjen medverkar elever som musiker, skådespelare och idégivare. Detta tillsammans med de medverkande lärarna samt filmaren/instruktören Markus Heggestad. Så på så sätt är det en gestaltning av hur vi jobbar på Kulturskolan: tillsammans.

Med ett viktigt undantag: stämningen är i verkligheten så mycket bättre...

Kampanjen riktar sig främst till dig som ännu inte går på Kulturskolan. Vi hoppas att de olika filmerna ska väcka nyfikenhet och tankar! När du tittat på filmerna som visar hur det egentligen går till väcks kanske din lust till att själv skapa musik, film, skådespel, konst. Eller varför inte inspirera till att göra några sköna moves på dansgolvet?

Välkommen till oss på Kulturskolan i Södertälje!

Anmäl dig till våra kurser här!

Fler – mer eller mindre knasiga - filmer finns alltså att spana in. Du hittar dem om du klickar på denna länk. 

Där finns också mer information om kampanjens utformning och se hur Kulturskolans teaterelever brainstormar och improviserar runt en del av filmernas innehåll.

 Aktuellt på Kulturskolan
Vi har satt igång med vår nya gruppundervisning i  musikämnena och korridorerna sjuder av kreativitet! Vi har också släppt ett generalprogram som innehåller såväl kalendarium som presentation av våra ämnen och samarbetspartners. Gå till programmet »

På Nova nere i Lunagallerian sjuder det också mycket nära kokpunkten – eller vad sägs om följande axplock:

  • Öppen scen på torsdagar
  • Prova-på för alla på utvalda lördagar
  • Spännande och kreativa workshops i verkstaden

För dig som är femton år och äldre är också det mysiga caféet värt ett besök. Maria, Charbel och Amanda är ett glatt team som gärna hjälper dig att förverkliga dina konstnärliga idéer. Snart avslöjar vi också namnet på Novas Artist-in-residence! Läs om detta och mycket mer i den digitala versionen av generalprogrammet som ligger nedladdningsbart på vår webb.

Fredrik Österling
Kulturskolechef