Kulturskolan toppbild

Nyheter

Lediga platser på stråkinstrument

På fredagar erbjuder Kulturskolan en nybörjarkurs i fiol, cello och kontrabas för barn mellan 8 och 10 år. Det finns några platser kvar! Gå in under Boka kurs och anmäl dig idag. 

2016-09-09

Kursnyhet: Pop/Rock-band

Välkommna till kulturskolans nya rock/popband! Vi öppnar upp rock/popbandskurser både för dig som är nybörjare och dig som spelat innan. Allt du behöver är ett brinnande intresse! Du kommer att kunna prova på rock/popbandets alla instrument och sång innan du bestämmer vad som känns rätt. Om du redan har spelat tidigare kan du få plats i ett fortsättningsband. Det kommer att ingå liveframträdanden! Ålder:14-18 år. Tid och plats: Kulturskolan på tisdagseftermiddagar. Tider finns mellan 15.30 och 19.00. Boka nu!

2016-09-02

Välkommen till Kulturskolan i Södertälje

Kulturskolan är kommunens kompetensbas inom kultur. Kulturskolan erbjuder undervisning av välutbildade och engagerade lärare i dans, film, konst, musik och teater. Undervisningen bedrivs i Kulturskolans lokaler på Västergatan 4, samt i Järna, Mölnbo, Hölö och ett antal skolor i centrala Södertälje.

El Sistema, som är en del av Kulturskolan, har sin verksamhet i Hovsjö och på Soldalaskolan. El Sistema är en modell för orkesterskola som ursprungligen kommer från Venezuela.

Kulturskolan är även ansvarig för verksamheten på Nova, som är ett kulturhus i miniatyr där det finns en ungdomsscen och ett café. Nova ligger i Luna-huset i Södertälje centrum och är öppen för ungdomar mellan 15 och 25 år.

Välkomna!

Helena Hellström
Kulturskolechef