Kulturskolan toppbild

Nyheter

Några lediga platser kvar - sök nu!

Fortfarande finns det lediga platser på våra nya kurser på introduktionsnivå, bland annat i fiol och cello, slagverk och dans. Ta chansen att anmäla dig nu!

Länk till kursbokningen

2015-08-24

Terminsstart vecka 35

Höstterminen startar vecka 35 (24-28 augusti). Undantaget är slagverksundervisningen som börjar en vecka senare, v 36.

Välkommen!

2015-07-28

Spännande samarbete: Konst + Dans våren 2015

Ett samarbetsprojekt mellan Kulturskolans konst- och danskurser under ledning av Christina Wezelius-Grebacken (dans) och Eva Lundbäck och Annika Olsson Pérez (konst). Det är äldre konstelever, 14 - 18 år som har skapat bärbar konst för en grupp dansare. Dansarna gjorde även en flashmob i Lunagallerian och ett framträdande i samband med danselevernas slutföreställning på Estrad. Se dräkterna på Vimeo!

2015-06-10

Välkommen till Kulturskolan Södertälje

Nu har terminen börjat och det sjuder av aktivitet i våra korridorer på Kulturskolan – för att inte tala om i undervisningssalarna.

Den nya metodiken – som bland annat innebär att musikeleverna får möjlighet till mer tid och fler ”musikerkompisar” genom gruppundervisning – är igång. Det nya innebär också att vi nu har kursplaner för de flesta ämnen – det ska bli lätt att följa även för föräldrar vad vi har för mål med terminerna.

I samband med att vi hade Öppet hus passade vi den 22 augusti att ha premiär för en höstsamling för såväl nya som gamla elever. Det blev en trevlig stund där de flesta av våra lärare presenterade sig och påsar delades ut till barnen. I påsarna låg ett par små kulturskolepresenter. De som inte hade möjlighet att vara med kommer få sina påsar på sin första lektion.

Nytt för i höst är att vi kommer att släppa ett ”generalprogram” för vår offentliga verksamhet – d.v.s. allt vi gör i form av konserter, utställningar och föreställningar ska samlas i ett kalendarium på nätet men också i en trycksak. Generalprogrammet är planerat att ligga färdigt i slutet av september. I programmet inkluderar vi utbudet på alla våra verksamheter – El Sistema, Nova och Kulturskolan. Håll utkik!

Höstlovet kommer också förr än man anar. Måndag till torsdag vecka 44 anordnar vi som vanligt ett prova-på-läger för barn som är nyfikna på Kulturskolan – men självklart är också elever som redan går på skolan välkomna. Det blir aktiviteter från 11.00 till 14.00. Välkomna!

Till sist önskar jag, alla lärare och övrig personal att ni alla ska få en härligt kreativ höst tillsammans med oss!

Fredrik Österling
Kulturskolechef