Medarbetare berättar

Södertälje kommun är en av Sveriges 20 mest intressanta offentliga arbetsplatser 2015 enligt Karriärföretagen. Drygt 6 000 medarbetare arbetar för att ge Södertäljeborna bra service. Här presenterar några av kommunens medarbetare sig själva och vad de arbetar med.

Tomas Thernström

Hur länge har du jobbat i kommunen?
Jag började jobba den 1 september i år. Innan dess var jag fem år på Stiftelsen Håll Sverige Rent och jobbade med nedskräpnings-, återvinnings- och avfallsfrågor, framför allt mot kommuner och myndigheter.

Hur kan en arbetsvecka se?
Som avfallssamordnare träffar jag mycket människor och deltar på många möten. Det gäller att planera tiden bra mellan alla möten, så man hinner genomföra allt som har beslutats.

Just nu lägger vi mycket tid på att utveckla Miljönären, som är ett projekt i samarbete med Södertälje kommun, Telge Fastigheter och Telge Återvinning.  Utbildningsprojektet har som mål att öka återvinningen i alla skolor. Vidare finns en förhoppning om att projektet Miljönären kan ligga till grund för att utbilda alla barn i resurshanteraring och hur vi minskar vårt avfall. Projektet inkluderar hela verksamheten och bygger på att alla ska ta hand om sitt avfall på rätt sätt. Tanken är att vi ska sprida detta vidare till alla hushåll och arbetsplatser i Södertälje. Vem vill inte vara en miljönär?

Vad är det roligaste med ditt jobb?
Det är att jag känner att det faktiskt går att påverka och förändra saker i önskad riktning. Avfall- och återvinnings frågor engagerar nästa alla, så det är roligt med alla kollegor och människor man träffar, som verkligen visar intresse för att göra mera.

 

Sidan senast uppdaterad: den 27 november 2015
Kontakta Södertälje kommun
Tjänster
Hitta rätt
Sök på sodertalje.se

Telefon
08-523 010 00 (Kontaktcenter)

Fax
08-523 046 05 

Besöksadress
Campusgatan 26

Postadress
Södertälje kommun
151 89 Södertälje

Org-nr 212 000-0159

E-post
kontaktcenter@sodertalje.se

Remisser, beslut och meddelande/info till Södertälje kommun skickas till: sodertalje.kommun@sodertalje.se

Pressrum

Sök på sodertalje.se:© 2008-2015 Södertälje kommun Om Webbplatsen

För dig som arbetar inom Södertälje kommun Personalingång