Aktuellt

Clarion ska driva hotellet vid Maren

2019-11-28

Det blir hotellkedjan Clarion Hotel, med Winn Hotel Group i spetsen, som kommer att driva hotellet vid Maren när det är färdigbyggt. Hotellet planeras öppna 2023.

- Jag är oerhört glad över dagens besked. Det här är en viktig länk i arbetet med att utveckla stadskärnan med nya bostäder, upplevelser, folkliv och en följd av den affär som gjordes 2018 mellan Stadsrum fastigheter och Södertälje kommun/Telge fastigheter. Jag ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med Stadsrum och vill hälsa Winn Hotel Group välkomna till Södertälje, säger Håkan Buller (S), ordförande för stadsbyggnadsnämnden.

Hotellkoncernen Winn Hotel Group är entusiastiska över att driva hotellet som ska byggas vid Maren, Södertäljes mest attraktiva läge vid vattnet:

- Läget är perfekt. Mitt i centrum och direkt vid vattnet med strålande utsikt över sjön Maren och Södertälje kanal. Det här kommer tveklöst att göra Södertälje centrum mer attraktivt. Genom att skapa ett hotell med internationell känsla knyter vi samman det lokala Södertälje med det internationella, säger Anders Junger, koncernchef för Winn Hotel Group.

Stadsrum Fastigheter ligger bakom byggnaden. Cirka 8 600 kvm kommer att fördelas på 200 hotellrum, lobby & lounge, restauranger och barer, stor uteservering, stor konferens med sex olika möteslokaler, samt träningsmöjligheter. En integrerad konsthall finns även med i planeringen.

Magnus Alteskog, VD för Stadsrum Fastigheter, säger:

- Stadsrum Fastigheters och Södertälje kommuns gemensamma vision är att skapa en levande mötesplats vid Maren med ett utåtriktat innehåll som hotell, mat, nöje och kultur. Vi är glada att tillsammans med en välrenommerad och professionell part som Winn Hotel Group kunna ta nästa steg i förverkligandet av visionen.

Clarion Hotell kommer att drivas i samarbete med hotellkedja Nordic Choice Hotel:

- Södertälje är världens huvudstad för mångfald och jag är därför oerhört glad över att vi tillsammans med Winn Hotel Group nu får möjlighet att öppna ett nytt fantastiskt hotell mitt i city. Det här är bra för alla som besöker stan och det är inte minst ytterligare ett tillskott till nöjesutbudet för södertäljeborna, säger Nordic Choice Hotels ägare Petter A Stordalen.

Clarion Hotel Södertälje planeras stå klart hösten 2023.

Läs mer om hotellplanerna här