Aktuellt

Evenemang för växt- och odlingsintresserade

2023-07-06

Nu arrangerar Samhällsbyggnadskontoret flera tillfällen för dig som vill lära dig mer om växter och odling. Följ med på växtvandringar i centrum, Geneta eller Fornhöjden, och lär dig mer om odling när odlingskändisen Sara Bäckmo kommer till Estrad för att ge sina bästa odlingstips!

Växtvandringar i ditt närområde

Är du nyfiken på vad du kan äta och skörda av i våra gröna närområden odlat och vilt? Kom med på växtvandring!

Under 2023 och 2024 erbjuder Södertälje kommun växtvandringar i stads- och ortsmiljö om ätliga växter i den offentliga miljön. Ledare för vandringarna är Emilia Rekestad, trädgårdsmästare och kursledare.

Under sensommaren anordnas växtvandring vid dessa tillfällen:

* Geneta centrum, 14 augusti kl 18-20. Samling vid ingången till Geneta centrum.
* Fornhöjden centrum, 2 september kl 11-13. Samling utanför entrén till Tempo.
* Södertälje centrum, 16 september kl 11-13. Samling utanför Stadshusets entré.

Under vandringen upptäcker och lär vi om det ätliga i vår gemensamma miljö med fokus på både odlade och vilda växter. Vandringen tar max två timmar.

Emilia som leder vandringen kommer ha en skylt där det står “Växtvandring”. Ingen anmälan behövs, evenemanget är kostnadsfritt.

 

Föreläsning med Sara Bäckmo: ”Mina bästa odlingstips”

Vi hälsar dig välkommen till en inspirerande trädgårdsdag med föredrag av Sara Bäckmo, trädgårdsbloggare och författare. I föredraget ”Mina bästa odlingstips” delar Sara med sig av erfarenheter från tio intensiva år som grönsaksodlare. Här varvas praktiska odlingstips med smarta sätt att planera, skörda och leva med sin odling. Bli inspirerad av enkla och arbetsbesparande sätt till att odla grönsaker i din egen trädgård.

Sara Bäckmo driver en av Sveriges största bloggar på sarabackmo.se – Skillnadens Trädgård, och har gett ut åtta böcker om grönsaksodling. I anslutning till föredraget finns alla böcker till försäljning, samt Saras frösortiment ”Så året runt”.

Under evenemanget finns fika till försäljning i pausen.

Tid: 13 september 2023, klockan 17.30
Plats: Estrad, Södertälje stadshus, Nyköpingsvägen 26
Arrangör: Södertälje kommun
Biljett: Du köper din biljett på sarabackmo.se