Kvarteret Sländan utökas med fler hyresrätter

Nu inleds etapp två av kvarteret Sländan i Norra stadskärnan. 140 hyresrätter byggs nu mellan Tom Tits och Campus Telge.

En kort promenad från gågatan, mellan vetenskapsmuseet Tom Tits och Campus Telge uppförs kvarteret Sländan etapp 2. Här byggs 136 hyresrätter i storlekarna ett till tre rum. Här byggs även garagehus med plats för 130 bilar. Hyresrätterna ska stå färdiga för inflyttning år 2020.

Norra stadskärnan är en stadsdel under snabb utveckling. Upprustning av parken, nyproduktion av bostäder, nya verksamheter och hotell och skapande av offentligt rum kring kanalen kommer göra området till ett av de absolut mest attraktiva i Södertälje. Det här är andra etappen av tre, den första etappen består av 440 hyresrätter och står klar sedan 2019.

Södertälje växer

Södertälje växer och vi blir allt fler. Fram till år 2036 ska 20 000 nya bostäder byggas i kommunen. Bostäderna i kvarteret Sländan ger fler möjlighet att bo i Södertälje centrum, nära kollektivtrafik och service. Det är också ett viktigt tillskott för att möta efterfrågan på bostäder i kommunen.

Vem bygger?

Magnolia bostad bygger dessa bostäder.

Tidsplan

Beräknad inflyttning i lägenheterna är 2020.

Vill du veta mer?

Läs mer om projektet på Magnolias webbplats
Läs mer om Norra stadskärnan