Koloniförening och odlingslott

Det finns flera koloniföreningar i Södertälje kommun. Av dem kan man arrendera kolonilotter med stugor eller odlingslotter. Det är koloniträdgårdsföreningarna som upplåter lotter till sina medlemmar.

Läs mer om kolonistugor och odlingslotter nedan. Där hittar du länkar till de olika föreningarna som du kontaktar om du vill veta mer.

Det är också möjligt att starta en ny förening som kan arrendera mark av kommunen. Som förening är det möjligt att, i samråd med kommunen, odla i vissa parker och att starta nya odlingslotter. Är du intresserad hör du av dig till odling@sodertalje.se.

Kolonistuga

Stugorna ägs av stuginnehavaren som är medlem i föreningen. Stugorna säljs på en öppen marknad, ibland med hjälp av fastighetsmäklare. Den som köper en kolonistuga måste bli godkänd som medlem i koloniträdgårdsföreningen.

För att få bygga om eller bygga till sin stuga måste man få detta godkänt av föreningen. Det kan också krävas att man måste ha bygglov.

Kiholm

Solängen

Torsjödal

Odlingslotter

Odlingslotten har ingen stuga utan endast ett redskapsskjul eller liknande. De föreningar som har odlingslotter har ett eget kösystem. Ta kontakt med styrelsen för den förening du är intresserad av för att ställa dig i kö till en odlingslott.

Bränninge

Eklundsfältet

Måsnaren

Kiholm

Torsjödal