Näringslivsavdelningen

Goda förutsättningar för näringslivet är grunden för tillväxt. På Södertälje kommuns Näringslivsavdelning står detta i fokus på flera olika sätt.

Oavsett bransch eller storlek på företag, står företagande och arbete för att skapa ännu bättre förutsättningar för näringslivet högst på agendan för Näringslivsavdelningen.

Avdelningen arbetar med en bredd av frågor rörande företagsklimat, exempelvis företagande på lika villkor, kompetensförsörjning, stadskärne- och landsbygdsutveckling såväl som destinationsutveckling inklusive evenemangsutveckling, för att stärka Södertälje som besöksdestination.

 

Företagsbesök

En nära dialog med företagare en förutsättning för att kunna arbeta för ett ännu bättre företagsklimat.

Därför gör Näringslivsavdelningen exempelvis företagsbesök för att lyssna in företagares upplevelser av att vara verksamma i Södertälje. 

Vill du att vi besöker ditt företag?

Hör av dig så bokar vi in ett besök. Våra kontaktuppgifter ser du här till höger. 

 

Mötesforum

Avdelningen arrangerar även olika mötesforum för att bidra till ökat nätverkande och ökad dialog, både mellan företagare såväl som mellan företag, kommun och politiker. 

Här kan du läsa mer om olika forum som arrangeras

 

Kostnadsfritt nyhetsbrev

Näringslivsavdelningen skickar även ut ett kostnadsfritt nyhetsbrev med matnyttig information om olika ämnen inom företagande i Södertälje.

Läs mer om hur du kan anmäla dig till nyhetsbrevet här

 

Näringslivschefen har ordet

Under sitt första år i Södertälje har näringslivschef Jonas Karlsson sett vilket engagemang som finns i näringslivet och vilja till att tillsammans verka för ett ännu bättre Södertälje.

” Det är otroligt roligt att se allt engagemang! När vi jobbar tillsammans, över branschgränser och över organisationstillhörigheter, kan vi göra riktigt bra saker för Södertälje”, säger Jonas.

 

Utan företag står kommunen still. Häng med, vi rör oss tillsammans. Tillsammans lyfter vi Södertälje!

 

     

Har du frågor eller har tankar eller idéer du vill dela med dig om företagande eller näringslivet i Södertälje, hör gärna av dig!

Jonas Karlsson, epost: jonas.karlsson@sodertalje.se tfn: 0852304143

 

Följ oss i sociala media