Nyheter

Backa Södertälje - tänk lokalt

2020-05-06

Vilket Södertälje vill du vakna upp till i morgon? I morgon torsdag den 7 maj klockan 12.00 livesänder vi Frukostklubben digitalt och temat är ” Vad kan vi tillsammans göra för att stötta våra lokala företagare?”.

 

Vi kommer gästas av lokala företagare, bl.a. de ansvariga initiativtagarna bakom #backasödertälje samt representanter och företagare från Södertälje City.

Följ hela livesändningen på facebook.com/naringslivsodertalje/live.

 

Coronaviruset har slagit hårt mot världen, mot Sverige - och mot vårt Södertälje. Scania har stängt, småföretagare ser sina livsverk monteras ned och osäkerheten är stor för de flesta av oss. Det kommer gå över, det kommer en vardag men uppförsbacken kommer att vara brant för många.

 

Därför startades initiativet Backa Södertälje. Idén bygger på att varje invånare gör mer aktiva val när det kommer till inköp och samarbeten: Behöver jag beställa på nätet? Behöver jag åka till en annan kommun för att göra det där inköpet? Ska jag beställa hem mat? Varför samarbetar jag inte med ett lokalt företag?

 

Om vi är fler som tänker till och tänker lokalt så är vi övertygade om att det kommer att göra stor skillnad. Vi måste Backa Södertälje!

 

Initiativet till Backa Södertälje föddes av Södertäljebon Fredrik Tenelius under ett företagarmöte i Moraberg. Det var Pelle Axelson, företagare på Styrhytten och Industrihytten, som bjöd in till ett möte med några företagare för att utbyta erfarenheter i och med Coronavirusets påverkan på företagandet. Alla tyckte idén var bra och nu bidrar flera företag till det här initiativet. JM Skyltservice, Liljeholmens Cement, Ohlsson & Co, Håltagarna Borrteknik, Styrhytten, Industrihytten, Dialect, Restaurang Barolo och Liab Plåtbyggarna.

 

Sprid budskapet, dela sidan och vill du nå ut med ett lokalt erbjudande eller din egen berättelse så skriv ett inlägg och tagga @backasodertalje här på Facebook så delar vi inlägget på denna sida för att ge det mer spridning.

Frågor eller funderingar – skicka ett DM så hörs vi där.

 

Tillsammans är vi starka. Tillsammans för ett starkare Södertälje.

https://www.facebook.com/backasodertalje/