Nyheter

Frukostklubben under Science Week den 5 feb 2021

2021-01-21

Framtidens stad, utmaningar och möjligheter När: Fredagen den 5 februari kl 08:00-09:20 Var: Live digitalt på scienceweek.se och på en kanal på di.se Få inspiration och en överblick över hur Södertälje kan ligga i framkant och planera för att bli framtidens hållbara stad.

 

Framtidens stad, utmaningar och möjligheter

När: Fredagen den 5 februari kl 08:00-09:20
Var: Live digitalt på scienceweek.se och på en kanal på di.se

Få inspiration och en överblick över hur Södertälje kan ligga i framkant och planera för att bli framtidens hållbara stad.


- Ett utvecklingsperspektiv på svenska medelstora städer med utgångspunkt på livskvalité av Monica Schmalensee, arkitekt och känd samhällsutvecklare.

- Vad är viktigt för framtidens hållbara Södertälje? Intervju med Boel Godner (s), kommunstyrelsens ordförande, Södertälje kommun om utmaningarna och möjligheterna med att leda mot framtidens hållbara stad.

- Hur planerar Södertälje kommun för att bli en hållbar stad med översiktsplanering, infrastruktur och näringslivsutveckling? En panel med Juan Copoví-Mena, vd och koncernchef, Telgebolagen, Andreas Klingström, tf samhällsbyggnadsdirektör och Jonas Karlsson, näringslivschef i Södertälje kommun.

- Spaningar ges från arbetet med en ny översiktsplan för Södertälje som sträcker sig fram till år 2050. Pågående stadsutvecklingsprojekt och hållbara exempel presenteras av Isak Ericsson, samhällsbyggnadskontoret, Södertälje kommun.


Över 80 kostnadsfria seminarier om hållbar samhällsutveckling, hållbar produktion och entreprenörskap.

Anmäl dig till Frukostklubben här

Se hela Science Week programmet 3-5 februari.