Nyheter

Anmäl dig till Företagardagens digitala sändning

2020-11-06

Anmäl dig till Södertäljes viktigaste företagsevent som sänds digitalt i år fredagen den 20 november kl. 09.00-11.00.

På grund av rådande situation med coronaviruset (Covid‐19), så kommer det inte arrangeras någon fysisk mässa på Södertälje Företagardag och middagen under Södertäljegalan är också inställd.

Istället arrangeras Södertälje Företagardag som ett digitalt event i år. Vi kommer i vanlig ordning bjuda på intressanta intervjuer med lokala och nationella profiler. Boel Godner kommer inviga och vi kommer prata om företagsklimatet. Vi kommer även att dela ut olika utmärkelser som bland annat Årets företagare och LT:s kulturpris. Avslutningsvis kommer vi bjuda på en underhållande inspirationsföreläsning.

Anmäl dig här

För mer information om eventet och anmälan:  sodertaljeforetagardag.nu.  

Länk till showen skickas ut i god tid före den 20 november till alla som anmält sig.

Program

09.00 Introduktion Moderator. Dagens program presenteras av ingen mindre än Södertäljes egen Lasse Karlsson, född och uppvuxen i Södertälje. Han tillhör den ”första generationen” ståuppare i Sverige. Karlsson började sin ståuppkarriär 1991 och har sedan dess även synts i olika TV-produktioner både framför och bakom kameran.

09:05 Invigning. Invigning av Boel Godner som är kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Södertälje kommun sedan 2011.

09:10 Intervju. Intervju med nya näringslivschefen Jonas Karlsson och Lars-Åke Månsson ordförande för Företagarna Södertälje/Nykvarn. De berättar hur de ser på företagsklimatet i Södertälje och hur de ser på framtidens möjligheter och utmaningar.

09:15 Intervju. Intervju med Günther Mårder som är vd för Företagarna och ansvarig för organisationens övergripande verksamhet och strategiska inriktning. Som vd är uppdraget dels att driva opinion för att förbättra företagarklimatet och göra det enklare att starta, driva, utveckla och äga företag, dels att se till att ett medlemskap i Företagarna lönar sig genom bra erbjudanden och förmåner. Gunther har en bakgrund som sparekonom på Nordnet och har varit aktiv i föreningslivet genom 15 år inom Aktiespararna, bland annat som organisationens vd.

09:25 Paneldiskussion. Paneldiskussion om Företagsklimatet i Södertälje kommun och övriga landet med Gunther Mårder vd Företagarna, Tage Gripenstam ordförande för centerpartiet och styrgruppen för ett bättre företagsklimat i Södertälje kommun och Olle Karstorp Regionchef Svenskt Näringsliv. Olle Karstorp arbetar med att hålla en dialog med medlemsföretag, politiker och press. En stor del av arbetet är att pusha och hjälpa kommunerna att förbättra sitt företagsklimat.

09:55 Intervju. Intervju med Ung Företagsamhet. Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har Ung Företagsamhet utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar Ung Företagsamhet även på grundskolan.

10:05 Utmärkelser.

  • Årets företagare
  • Årets Cityföretag
  • LT:s Kulturpris
  • LT:s Eldsjälspris
  • LT:s Debutantpris

10:20 Inspirationsföreläsning. Inspirationstalare- Anders Lundin F.d. förbundskapten i handboll – Ledare och expert på kommunikation

Anders Lundin är idrottsledaren som föreläser inspirerande om förändringsarbete, värderingar och företagskultur. Han har även stor erfarenhet av att facilitera förändringsprocesser och värdegrundsarbeten i näringslivet. Anders hjälper till att forma en kultur som både ger ökade resultat och som håller över tid. Hans ämnesområde är kommunikation och samarbete i alla dess former. Med en gedigen erfarenhet från lagidrotten har han kompetens att få med hela gruppen och få den att gå åt samma håll. Men Anders vet också vikten av att lyfta individen för att gynna gruppen. Han vet att rätt kryddmix skapar sensation och framgång!

Anders hjälper er att skapa och leva processen – att gå från ord till handling!

11:00 Avslutning