Nyheter

Nyhetsbrev nr 2- Aktuell coronainformation till näringslivet i Södertälje

2020-03-30

Södertäljes näringsliv påverkas av coronaviruset och olika utmaningar drabbar oss. Södertälje kommun har beslutat om ett lokalt stödpaket till företagen i Södertälje för att lindra effekten av coronaviruset. Vi står i ständig dialog med lokala företagare för att hjälpa till på olika sätt. Du står inte ensam, vi behöver hjälpas åt. Kontakta gärna Näringslivsenheten om du har tankar eller frågor om stöd eller om du har idéer om stödinsatser. Vi står till ditt förfogande oavsett fråga. Aydin Aho Tt Näringslivschef

Stöd till Södertälje kommuns lokala näringsliv
Igår presenterade Södertälje kommun ett kommunalt stödpaket till företag och föreningar. Stödpaketet inkluderar flera olika delar bl.a. kommer företag kunna ansöka om anstånd med betalning för avgifter inom vatten och avlopp, sophämtning och viss kommunal tillsynsverksamhet.
Stödet inkluderar även möjlighet till kostnadsfri markupplåtelse.
För mer information om alla stödinsatser, läs mer här.


Stödlinje för Södertäljes företagare och föreningar
Spridningen av coronaviruset drabbar företagare och föreningsliv i kommunen på många olika sätt. Kommunen har nu öppnat en stödlinje riktad till företag och föreningar för att svara på frågor, guida till olika myndigheter och ge tips och råd.

Stödlinjen har samma nummer som Kontaktcenter, 08-523 010 00, och är öppen kl. 08–17 måndag–torsdag och kl. 08–15 fredag. Stödlinjen bemannas av personal från Kontaktcenter, Näringslivskontoret och Kultur- och fritidskontoret och erbjuder:

• Svar på frågor kring företagande och föreningsliv
• Guidning till andra myndigheter, till exempel Skatteverket och Försäkringskassan
• Stöd och tips gällande till exempel regeringens åtgärder

Du kan också ställa dina frågor genom att mejla naringsliv@sodertalje.se eller forening@sodertalje.se .


Regeringens stöd till näringslivet
Den 25 mars presenterades ytterligare ett krispaket från regeringen med fokus på små och medelstora företag. Krispaketet omfattar bl.a. möjlighet till tillfälliga hyresrabatter, en statlig lånegaranti och tillfälligt sänkta arbetsgivaravgifter och egenavgifter.
För mer information om hela krispaketet, läs mer här: Regeringens nya krispaket till småföretagare


Vi samlar informationen för näringslivet
Nyhetsbrev: Varje vecka kan du följa vad coronaläget innebär för näringslivet i vårt nyhetsbrev. Vet du fler som kan ha nytta av informationen, dela gärna nyhetsbrevet och tipsa om att prenumerera. Klicka här för att komma till vårt formulär och anmäl dig till våra utskick.
https://www.sodertalje.se/anmalantillutskick

Webbsida: Vi har skapat en ny webbsida där vi samlar viktig information för det lokala näringslivet.
https://www.sodertalje.se/foretagande

• Södertälje kommun följer händelseutvecklingen kring smittspridning av coronaviruset och följer de rekommendationer som Region Stockholm och Folkhälsomyndigheten ger. Läs mer på https://www.sodertalje.se/coronaviruset


Missa inte
Almis tre viktigaste råd just nu till företagare

verksamt.se samlad information från myndigheter för dig som företagare

Information om corona/covid-19 till dig som företagareMed vänlig hälsning

Näringslivsenheten
Södertälje Kommun
naringsliv@sodertalje.se