Nyheter

Nyhetsbrev nr 3 -Aktuell coronainformation till näringslivet i Södertälje

2020-04-06

Södertäljes näringsliv fortsätter att påverkas av coronaviruset och olika utmaningar drabbar oss dagligen. Just nu ringer vi runt till företagen i Södertälje kommun för att kartlägga hur näringslivet mår. Hör gärna av er till oss vid frågor eller behov av annat stöd.


Digital Frukostklubb 8/4 kl 9.00

För att nå ut till fler företagare i Södertälje kommer vi framöver att arrangera digitala frukostklubbar som sänds live på webben. Här kommer ni att få aktuell information och kunna ställa/skicka era frågor live. Först ut är 8/4 kl 9.00 där representanter från kommunen och Telge AB ska informera om kommunens stödpaket och svara på era frågor. Missa inte detta! Inbjudan med mer information och länk till programmet skickas ut separat.


Facebook-grupp för att stödja företagare

Som ett komplement till stödlinjen har gruppen ”Södertäljes företag hjälper varandra” startats från Näringslivsenhetens Facebooksida. Gruppen ska fungera som en mötesplats där företagare hjälper varandra. Vissa företagare sitter på överkapacitet och andra på underkapacitet, tanken är att koppla samman dessa.

”Facebook-gruppen Södertäljes företagare hjälper varandra”


Coompanion- ett bollplank i krisen!

Många småföretagare upplever nu den värsta krisen någonsin, till följd av Coronaviruset. Det är mycket att tänka på och det finns svåra beslut som behöver tas.
Hos Coompanion kan du få tillgång till en företagsrådgivare kostnadsfritt och online.De hjälper dig att reflektera över möjligheter och utmaningar och kan vara ett bollplank för att få klarhet i hur du kan hitta en väg framåt i Coronakrisen.
De möter dig online via verktyg som Zoom eller Google Meet. De ger dig råd och följer upp. Tre tillfällen med företagsrådgivare ingår.


Almis Brygglån - Från kris till hållbar framtid


Almis Brygglån är riktat till bärkraftiga små och medelstora företag i Sverige där finansieringsbehov uppstår som en följd av coronavirusets spridning. Syftet är att överbrygga en period av svårigheter och lånet ger möjlighet till villkor som är särskilt anpassade till rådande situation.

Nyföretagarcentrum Södertälje Nykvarn Salem

Är du nyfiken på att starta eget eller har du tidigare varit på rådgivning och står nu inför stora utmaningar är du välkommen att kontakta Nyföretagarcentrum för rådgivning. Alla deras rådgivningar sker just nu via telefon.
Anmälan sker på www.nyforetagarcentrumsodertalje.se
Facebook: Nyföretagarcentrum Södertälje Nykvarn Salem

Kultur och fritid

På Kultur och fritids hemsida finns information till föreningslivet och arrangörer i Södertälje med anledning av det nya coronaviruset.

Arbetsförmedlingen -platsbanken

Arbetsförmedlingen har gjort ändring utifrån corona situationen för jobbsökande. Många arbetsgivare behöver omedelbar hjälp. På platsbanken har arbetsförmedlingen börjat samla annonser för dig som är tillgänglig för ett jobb just nu.

Kontakta oss

Vi står i ständig dialog med lokala företagare för att hjälpa till på olika sätt genom att ge information, tips och råd. Ni kan nå oss på:
Stödlinjen: 08-523 010 00 eller naringsliv@sodertalje.se
Facebook: ”Facebook-gruppen Södertäljes företagare hjälper varandra” är en mötesplats där företagare hjälper varandra.

Vi samlar informationen för näringslivet

• Varje vecka kan du följa vad coronaläget innebär för näringslivet i vårt nyhetsbrev. Anmäl dig till våra utskick för att hålla dig uppdaterad.
• På vår webbsida samlar vi viktig information för det lokala näringslivet.
• Södertälje kommun följer händelseutvecklingen kring smittspridning av
Coronaviruset och följer de rekommendationer som Region Stockholm och Folkhälsomyndigheten ger.

Du hittar allt detta och mycket mer på https://www.sodertalje.se/foretagande/foretagande/


Med vänlig hälsning

Näringslivsenheten
Södertälje Kommun
naringsliv@sodertalje.se