Nyheter

Nyhetsbrev nr 5 - Aktuell coronainformation till näringslivet i Södertälje

2020-04-30

Nyhetsbrev nr 5 Södertäljes näringsliv fortsätter att påverkas av coronaviruset och man står inför dagliga utmaningar. Vi fortsätter att jobba med att kartlägga hur näringslivet mår och ge information och stöd. Hör gärna av er till oss vid frågor eller behov av annat stöd.


Regeringen på presskonferens idag: Företagen får direktstöd för omsättningstapp

Regeringen har under förmiddagen presenterat ett nytt stödpaket på 39 miljarder kronor. Denna gång gäller det direkta företagsstöd som baseras på det omsättningstapp företaget fått. Läs mer på regeringens webbplats https://www.regeringen.se/


Kommunens service till företagen bättre än någonsin i Södertälje

Södertälje kommun tar ett kliv framåt i vår service gentemot företag. Det visar den senaste mätningen från NKI, Nöjd kund-index. Södertälje har för 2019 fått ett betyg på 73 jämfört med 65 året innan. Det är det bästa resultatet sedan mätningen startades 2012!

För mer information om jämförelsen, läs på Sveriges kommuner och regioners webbplats. Här kan du läsa Södertälje kommuns hela pressmeddelande.


Välkommen till digitala Frukostklubben 7 maj

Torsdagen den 7 maj klockan 12.00 livesänder vi återigen Frukostklubben digitalt och temat är ” Vad kan vi tillsammans göra för att stötta våra lokala företagare?”. Vi kommer gästas av lokala företagare, bl.a. de ansvariga initiativtagarna bakom #backasödertälje samt representanter och företagare från Södertälje City.

Följ hela livesändningen på facebook.com/naringslivsodertalje/live.


Almi startar företagsjour

Jouren drivs av Almi i samarbete med Region Stockholm. Almi tillhandahåller finansiering och affärsutveckling till små och medelstora företag och finns tillgängliga för företag som har drabbats av krisen. Till företagsjouren kan man vända sig med sina frågor. Tjänsten är kostnadsfri och allt som diskuteras är under sekretess.

Ring företagsjouren: 08-520 277 90
Öppet: vardagar kl. 09.00-12.00 och 13.00-16.00
Mer information om Almi företagsjour


Digitalisering 2020 - Ett samarbete mellan Almi & Tillväxtverket

Regeringen har gett Tillväxtverket i uppdrag att tillsammans med Almi skapa bättre förutsättningar för ett mångsidigt, konkurrenskraftigt och hållbart näringsliv.

Fokus ligger på digitalisering och vänder sig till dig som har ett litet till medelstort företag, oavsett bransch, och som befinner dig utanför storstadsregionerna, och har någon form av digitala planer och en önskan att genomföra dessa.

Inom många branscher och för många företag erbjuder den digitala omställningen stora möjligheter för effektivisering och kvalitetsförbättring i form av nya produkter, tjänster och affärsmodeller.


Ring 0771-55 85 00 eller fyll i kontaktformuläret längst ner på deras hemsida.


Företagarna sänder live om semester och korttidspermittering

Tisdagen den 5 maj genomför Företagarnas jurister en specialsändning med anledning av coronakrisen. Företagarnas juridiska rådgivning kommer att besvara de vanligaste frågorna de får in om semestrar och hur dessa påverkas av permitteringar.
Man kan ställa en fråga direkt till Företagarnas jurister i sändningen eller innan via ett formulär på hemsidan.
När: Tisdag den 5 maj kl. 12.00
Var: Företagarnas Facebooksida
Läs mer på Företagarnas hemsida.


Korttidsarbete: Över 40 000 inkomna ansökningar

Stödet för korttidsarbete är mycket efterfrågat bland landets företagare. De första två veckorna har över 40 000 ansökningar kommit in och stöd har beviljats för fler än 200 000 anställda över hela Sverige. Här presenteras den senaste regionala statistiken.
På Tillväxtverkets webbplats finns all information om korttidsarbete.
https://www.verksamt.se/ finns samlad myndighetsinformation till företag som drabbats av coronakrisen.


Kontakta oss

Vi står i ständig dialog med lokala företagare för att hjälpa till på olika sätt genom att ge information, tips och råd. Ni kan nå oss på: Stödlinjen: 08-523 010 00 eller naringsliv@sodertalje.se.
”Facebook-gruppen Södertäljes företagare hjälper varandra” är en mötesplats där företagare hjälper varandra.


Vi samlar informationen för näringslivet

På vår webbsida samlar vi viktig information för det lokala näringslivet
Södertälje kommun följer även händelseutvecklingen kring smittspridning av coronaviruset och följer de rekommendationer som Region Stockholm och Folkhälsomyndigheten ger.
Du hittar all information på https://www.sodertalje.se/foretagande.

Med vänlig hälsning

Näringslivsenheten
Södertälje Kommun
naringsliv@sodertalje.se