Nyheter

Nyhetsbrev nr 6 - Aktuell coronainformation till näringslivet i Södertälje

2020-05-14

Nyhetsbrev nr 6 Södertäljes näringsliv fortsätter att påverkas av coronaviruset och man står inför dagliga utmaningar. Vi fortsätter att jobba med att kartlägga hur näringslivet mår och ge information och stöd. Hör gärna av er till oss vid frågor eller behov av annat stöd.


Stort tack för gensvaret på vår enkät

Vi riktar stort tack till alla företag som svarat på enkäten som skickades ut för ett par veckor sedan. Totalt svarade 299 företag på enkäten som syftade till att analysera vilka effekter som coronapandemin fått här i Södertälje. Arbetet fortsätter med att kartlägga hur näringslivet mår och era svar är en viktig del i det arbetet.


Välkommen till digitala Frukostklubben den 28 maj

Torsdagen den 28 maj klockan 09.00 livesänder vi återigen Frukostklubben digitalt, denna gång är temat besöksnäring.
Besöksnäringen är en del av näringslivet som har drabbats extra hårt av krisen. Därför kommer Frukostklubben den 28 maj helt ägnas åt de speciella utmaningar branschen står inför och vilka särskilda satsningar Södertälje kommun gör för näringen.
Missa inte den här möjligheten att ta del av ny och viktig information!
Följ hela livesändningen på facebook.com/naringslivsodertalje/live.


Backa Södertälje - tänk lokalt

Under förra veckans digitala Frukostklubben gästades vi av initiativtagarna till Backa Södertälje som startades för att stötta det lokala näringslivet.
Idén bygger på att varje invånare kan göra skillnad genom aktiva val när det kommer till inköp och samarbeten. Ju fler vi är som tänker lokalt desto bättre förutsättningar skapar vi tillsammans för Södertälje.
Se hela livesändningen på facebook.com/naringslivsodertalje/live.


Skatteverkets informationsträffar och webbseminarier

Regeringen har tagit fram flera olika åtgärder för dig som företagare inom skatteområdet.
Skatteverket erbjuder kostnadsfria webbseminarier och digitala informationsträffar där du som företagare bl.a. får guidning genom vilka möjligheter som finns. Dessa gäller både aktiebolag, enskild firma, handelsbolag, kommanditbolag samt föreningar. Kalendern uppdateras regelbundet med nya träffar.


Företagarna sänder live om digital säkerhet och digital annonsering

Företagarna LIVE är en kunskapsbaserad programserie skapad för småföretagare. Nästa Företagarna LIVE handlar om annonsering i digitala kanaler och hur man kommer igång? Dessutom kommer de in på ämnet digital säkerhet.
Se live på Företagarnas Facebooksida den 15 maj kl. 12.00.


Almi podden – om företagande för företagare

Företagare berättar hur det känns att leda företag som är på väg att ta nästa steg. I varje avsnitt träffar programledaren Per Grankvist ett eller två företag som haft liknande utmaningar och som delar med sig av sin erfarenhet utifrån avsnittets ämne. I varje avsnitt medverkar även en expert från Almi som ger råd och svarar på frågor. Prenumerera på Nästa steg så du inte missar några avsnitt!

Du har väl inte missat Almis företagsjour för små och medelstora företag som har drabbats av coronakrisen! Tjänsten är kostnadsfri och allt som diskuteras är under sekretess. Ring företagsjouren: 08-520 277 90


Kontakta oss


Vi står i ständig dialog med lokala företagare för att hjälpa till på olika sätt genom att ge information, tips och råd. Ni kan nå oss på: Stödlinjen: 08-523 010 00 eller naringsliv@sodertalje.se.
”Facebook-gruppen Södertäljes företagare hjälper varandra” är en mötesplats där företagare hjälper varandra.


Vi samlar informationen för näringslivet

På vår webbsida samlar vi viktig information för det lokala näringslivet
Södertälje kommun följer även händelseutvecklingen kring smittspridning av coronaviruset och följer de rekommendationer som Region Stockholm och Folkhälsomyndigheten ger.
Du hittar all information på https://www.sodertalje.se/foretagande/foretagande/.

Med vänlig hälsning

Näringslivsenheten
Södertälje Kommun
naringsliv@sodertalje.se