Nyheter

Nyhetsbrev nr 7 - information till Södertäljes näringsliv

2020-06-05

 

Välkommen till digitala Frukostklubben 11 juni kl.9.00

Temat denna gång är gröna näringar och livsmedelsförsörjningen hamnar i fokus. Om coronakrisen håller i sig finns det en oro både för jordbruket och för stigande matpriser, det sägs att vi bara är tre måltider ifrån anarki.

Vi får höra mer om de utmaningar branschen står inför, både nationellt och lokalt . Följ hela livesändningen på vår Facebook.

Inbjudan med mer information kommer inom kort!

Näringsliv Södertälje på Facebook

 

 

Stöd till hållbar omställning
För att möta de utmaningar som samhället står inför nu i och med coronakrisen och fånga möjligheterna erbjuder Vinnova stöd till initiativ där man genom samverkan mobiliserar för innovation för en mer hållbar framtid.

Läs mer

                          

Tillväxtverket förtydligar

Tillväxtverket publicerar regeringens förtydliganden och tillägg till befintliga regler om bland annat vad som gäller vid korttidspermitteringar.

Läs mer

                            

Webinarium

Destinationsutveckling Sörmland erbjuder webinarium med ämnen som berör många. Ni kan även titta på redan sända webinarium i efterhand, vissa även på engelska och arabiska.

 Läs mer

 

Missat en digital Frukostklubben?

På grund av covid-19 så sänder vi Frukostklubben live vilket gör att om ni missat ett ämne kan ni se det på vår Facebook även i efterhand.

Den 28 maj handlade Frukostklubben om besöksnäringen och evenemang och bland annat pratade vi om Turista hemma-satsningen som pågår just nu.

 Se filmerna här

 

Har du en produkt eller innovativ idé?

Har du en ny livsmedelsprodukt eller innovativ idé som du vill ta till marknaden? Då är det dags att söka till MatLusts innovationsprogram! Med programmet kommer du snabbare framåt med din produkt och mejslar fram det som är unikt och säljbart på marknaden. Programmet startar i september och består av åtta halvdagsträffar med expertseminarier och besök hos spännande företag.

Läs mer

 

 

Södertäljes nya näringslivschef

Jonas Karlsson har utsetts till ny näringslivschef i Södertälje kommun. Han har mångårig chefs- och ledarskapserfarenhet från privat och offentlig sektor. Idag arbetar Jonas Karlsson som näringslivschef i Nynäshamns kommun.

Läs mer

 

Till dig inom besöksnäringen
Vill du få tips på hur du kan nå fler besökare och samtidigt öka lönsamheten genom att erbjuda en god tillgänglighet? Den 9 juni erbjuder Länsstyrelsen en online-föreläsning i ämnet.

Läs mer

 


Vi fortsätter att jobba med att kartlägga hur näringslivet mår och ge information och stöd. Hör gärna av er till oss om ni har frågor!

Ni kan nå oss på: Stödlinjen: 08-523 010 00 eller naringsliv@sodertalje.se.
”Facebook-gruppen Södertäljes företagare hjälper varandra” är en mötesplats där företagare hjälper varandra.

 

Destination Södertälje • Södertälje kommun, 151 89 Södertälje
destinationsodertalje.se • naringsliv@sodertalje.se