Nyheter

Pristagarna på Södertälje Företagardag 2020

2020-11-20

Den 20 november 2020 arrangerades Företagardagen som ett digitalt evenemang. Under sändningen delades två olika priser ut: Årets Företagare och Årets Cityföretag.

Vanligtvis brukar prisutdelningen ske under Södertäljegalan som hålls på restaurang Snäckviken i Södertälje. Men på grund av rådande situation med coronaviruset (Covid‐19) ställdes galan in. Företagardagen som annars arrangeras på Scaniarinken ställdes även in, och genomfördes som ett drygt två timmar långt digitalt evenemang som sändes från Estrad i Stadshuset den 20 november.

En av punkterna under evenemanget var prisutdelningen av två olika priser.

Årets Företagare

jonas berg årets företagareLars-Åke Månsson delade ut priset till Årets Företagare, Jonas Berg.

Vinnare: Jonas Berg, huvudägare av ICA Maxi Vasa Handelsplats

Prisvärd: Företagarna Södertälje/Nykvarn

Prisutdelare: Lars-Åke Månsson, ordförande Företagarna Södertälje/Nykvarn

Beskrivning: Priset delas ut till en företagare som under året utfört en prestation i sin kommun och genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Duktiga företagare bidrar genom sina idéer och sitt arbete till att samhället utvecklas.

Motivering: Årets Företagare har med sin butik ICA Maxi Vasa Handelsplats i 15 år dominerat dagligvaruhandeln i Södertälje/Nykvarn och samtidigt tagit ett stort lokalt samhällsansvar genom att varje år både anställa och erbjuda ungdomar och långtidsarbetslösa en övningsarena för att få sina första rader på sitt CV och på så sätt närma sig arbetsmarknaden. Detta arbetssätt har också uppmärksammats och prisats samt inneburit frekventa besök av ministrar samt andra beslutsfattare. Företagaren har också genom åren visat ett stort engagemang och starkt stöttat det lokala föreningslivet. Årets pristagare har även utmärkt sig för sitt stora intresse för sociala och samhälleliga frågor som fått stor uppmärksamhet både nationellt och internationellt. Detta sammantaget ger att Årets Företagare är en mycket god förebild och värdig vinnare till priset Årets Företagare.

Årets Cityföretag

årets cityföretagTomas Björck, till höger, och Aljosa Lagumdzija, till vänster, delade ut priset till Årets Cityföretag, Mas que Tapas, ägaren Pablo Munoz på bilden.

Vinnare: Mas que Tapas

Prisvärd: Södertälje City

Prisutdelare: Tomas Björck, ordförande Södertälje City, och Aljosa Lagumdzija, centrumchef Södertälje City

Beskrivning: Utmärkelsen ”Årets Cityföretag” ska uppmärksamma och lyfta företag som arbetar aktivt för att stärka både sin egen och hela stadskärnans attraktionskraft, och som genom professionell och välkommande service skapar nöjda kunder och besökare som får en positiv känsla och koppling till Södertälje.

Nominerade:

  • ICA Kringlan
  • Adecco
  • Mas Que Tapas

Motivering: Utmärkelsen Årets Cityföretag går till en verksamhet som genom starkt entreprenörskap, personlig service och framåtanda skapar en helhetsupplevelse. Under året har snabba omställningar krävts och företaget har agerat aktivt för att skapa bästa möjliga förutsättningar, både hos sig själva och tillsammans med branschkollegor. Företaget visar på mod och kreativ förmåga att möta kundernas behov. En positiv och inspirerande drivkraft som ständigt strävar efter utveckling av inte bara sin egen verksamhet men också staden i sin helhet. En sann ambassadör och ett gott föredöme.

Läs mer

Vinnare av dessa priser förra året var Aktiebolaget Styrhytten som blev Årets företagare och Fastighetsbyrån som blev Årets Cityföretag. Här kan du läsa om förra årets pristagare: https://www.sodertalje.se/nyheter/vinnare/

Läs mer om årets Företagardag, där det inom kort kommer att finnas en inspelning av dagens sändning:www.sodertaljeforetagardag.nu