Nyheter

Tack till alla som besökte och deltog på Södertälje Företagardag 2023

2023-03-03

Fredagen den 3 februari arrangerade kommunens näringslivsavdelning Företagardagen på Södertälje Science Park. Det blev en fullspäckad dag som inleddes med en fullbokad inspirationsföreläsning. Därefter företagsmässan och Södertäljegalan. Ett stort tack till alla som medverkade eller var där som besökare.

- Det här är en dag då vi sätter fokus på det lokala näringslivet och lyfter upp allt det positiva i Södertälje. Vi har saknat möjligheten att träffas fysiskt under pandemin och är därför oerhört glada att Företagardagen är tillbaka. Vi har haft många deltagare och utställare som medverkat så vi är väldigt nöjda med arrangemanget och utfallet, säger Robil Haidari, utvecklingsstrateg, näringslivskontoret, Södertälje kommun.

Syftet med Södertälje Företagardag är att skapa en mötesplats och inspirerande plattform där aktörer möts och tillsammans stärker Södertäljes företagsklimat, varumärke och attraktionskraft. I filmklippen här nedan hör du några deltagare tycka till om dagen:

Intervjuer med deltagare Södertälje Företagardag 2023

Ett nytt koncept testades i år där Företagardagen arrangerades som en del av Science Week den 1-3 februari på Södertälje Science Park, du kan se alla programpunkter som sändes digitalt i efterhand. Företagsmässan som tidigare ägt rum på Scaniarinken flyttade nu alltså in i Science Parks lokaler, likaså frukostklubben som i år innehöll en inspirationsföreläsning med talaren, artisten, författaren och Södertäljebon Annika R Malmberg.

foretagsmassa_3_1200_600.jpg
Det var fullsatt på Frukostklubben på Restaurang Snäckviken. Föreläsaren Annika R Malmberg talade bland annat om hur vår personlighet och vårt temperament påverkas när vi ställs inför press och förändringar.

Drygt 40 utställare deltog på mässan, bland annat: ACTIC, Ad Astra by Elit, AstraZeneca, Björcks Resor, KTH, Scania, Schenker, Veteranpoolen, Myssjö Gård, Länstidningen och Skalhuset. Representanter från Södertälje kommun fanns på plats och flera olika bolag inom Telge. Under dagen visade även drygt 20 UF-företag (Ung Företagsamhet) med gymnasieelever från Täljegymnasiet, NTI-gymnasiet och St:a Ragnhildgymnasiet upp sina produkter.

foretagsmassa_4_1200_600.jpgStora företag som Scania och AstraZeneca fanns med som utställare.

foretagsmassa_1200_600.jpgMedarbetare från kommunens kontaktcenter, samhällsbyggnads-, näringslivs- och miljökontor var på plats.

Företagardagen avslutades med Södertäljegalan som erbjöd underhållning, mat, sång, dans, musik och utdelning av fyra utmärkelser, bland annat kommunens utmärkelse Årets Kringelställe. Läs mer om pristagarna på galan

Här hittar du fler bilder från dagen

På näringslivsavdelningens Facebook finns fler bilder från Södertäljegalan, och Södertälje Företagardag