Nominera till 5i12-priset 2017

Känner du en person eller organisation i Södertälje som står upp för människors lika värde och medmänsklighet i samhället? Nominera en person eller organisation som kandidat till 5i12-priset!

5i12-rörelsen är något som finns i fler svenska kommuner och uppmärksammas även nationellt av Sveriges riksdag. Priset som delas ut uppmärksammar en person eller organisation som aktivt bidrar till att minska motsättningar mellan människor från olika kulturer. Priset har delats ut sedan år 1993 i Södertälje. Detta sker den 5 december, 5 minuter i 12. I år anordnas prisutdelningen på Stora torget tillsammans med Länstidningen och polisen.

 

Nominera senast onsdag den 22/11

Det går att nominera en person eller organisation som du tycker förtjänar att uppmärksammas fram till onsdag den 22 november. Någon som står upp för människors lika värde och arbetar för att minska motsättningar mellan människor från olika kulturer.

En jury väljer ut tre kandidater och vinnaren avslöjas på Stora torget den 5 december kl. 11.55.

 

Nominering sker på något av följande sätt

  1. Maila din nominering till utredarenheten@sodertalje.se. Utöver motiveringen vill vi veta vad du heter och hur vi kan nå dig, ange telefonnummer och eventuell e-post.
  2. Fyll i formuläret nedan.
  3. Det går också att skicka in nomineringen via post till: Enheten för utredning och hållbarhet, Södertälje kommun, 151 89 Södertälje. Märk kuvertet 5i12-priset. Nomineringar kan även lämnas till Kontaktcenter i Södertälje stadshus, Campusgatan 26.

 

5i12-priset vinnare 2017

Förra årets vinnare: Pingstkyrkan, Svenska kyrkan, Missionskyrkan och Frälsningsarmén i Södertälje

Juryns motivering till vinnarna 2016

”Kyla möts med värme, mörker med ljus – och hungrande magar i trötta kroppar får matpåsar och sovplats. Oavsett ursprung eller härkomst välkomnas människor i behov av hjälp och stöd till en fantastisk verksamhet i kärlekens och medmänsklighetens anda."

 

Tidigare vinnare

2016: Kyrkorna i Södertälje

2015: Läsa för integration

2014: Tillsammans för Södertälje

2013: El Sistema

 

Årets jury

Elof Hansjons, kommunalråd

Marita Lärnestad, kommunalråd i opposition

Stefan Hollmark, vd Telge

Mikael Alfredsson, kommunpolis

Rickard Sundbom, stadsdirektör

Tomas Karlsson, politisk redaktör LT