5i12-priset 2018 - Nominering

Känner du en person eller organisation i Södertälje som står upp för människors lika värde och medmänsklighet i samhället, som aktivt bidrar till att minska motsättningar mellan människor från olika kulturer? Nu kan du nominera den personen/organisationen som kandidat till 5i12-priset!

Den 5 december klockan fem i tolv är 5i12-rörelsens nationella manifestationsdag och aktiviteter sker i flera svenska kommuner, i Riksdagen och i EU-parlamentet. I Södertälje har priset delats ut sedan 1993. Bakom utdelningen står Länstidningen och Södertälje kommun. Priset kommer att delas ut den 5 december klockan 11.55 på Stora torget i Södertälje. Alla är välkomna att delta i manifestationen för människors lika värde och mot främlingsfientlighet och rasism. Läs gärna mer om 5i12-rörelsen på deras hemsida, se länk längst ner på sidan.

Nominera senast onsdagen den 21/11 2018

Nu kan du nominera en person eller organisation som du tycker förtjänar att uppmärksammas för att de står upp för människors lika värde och arbetar för att minska motsättningar mellan människor från olika kulturer.

Nomineringen är öppen till och med kl. 12.00 onsdagen den 21 november 2018.

En jury väljer ut tre kandidater och vinnaren presenteras på Stora torget i Södertälje onsdagen den 5 december kl. 11.55.

Nominering sker på något av följande sätt

  1. Maila din nominering till utredarenheten@sodertalje.se. Utöver motiveringen vill vi veta vad du heter och hur vi kan nå dig, ange telefonnummer och eventuell e-post.
  2. Fyll i formuläret nedan.
  3. Det går också att skicka in nomineringen via post till: Enheten för utredning och hållbarhet, Södertälje kommun, 151 89 Södertälje. Märk kuvertet 5i12-priset. Nomineringar kan även lämnas till Kontaktcenter i Södertälje stadshus, Campusgatan 26.

Har du frågor kontakta mailen ovan.

 

Förra årets vinnare: RFSL Södertälje

Juryns motivering till vinnarna 2017

”För att de i mångfaldens och toleransens anda fick Södertälje på fötter, i ett tåg som inte lämnar någon kvar på perrongen, ett tåg utan slutstation, ett regnbågståg där all kärlek räknas."

Tidigare vinnare

2017:RFSL Södertälje

2016: Kyrkorna i Södertälje

2015: Läsa för integration

2014: Tillsammans för Södertälje

2013: El Sistema

Årets jury

Elof Hansjons, kommunalråd

Marita Lärnestad, kommunalråd i opposition

Stefan Hollmark, vd Telge

Mikael Alfredsson, kommunpolis

Rickard Sundbom, stadsdirektör

Tomas Karlsson, politisk redaktör LT