Nominera till 5i12-priset 2019

Bild på loggan för 5i12-priset (en klocka som visar 5 i 12).

Känner du en person eller organisation i Södertälje som står upp för människors lika värde och medmänsklighet i samhället, som aktivt bidrar till att minska motsättningar mellan människor från olika kulturer? Nu kan du nominera den personen/organisationen som kandidat till 5i12-priset!

Nominera senast måndagen den 18/11 2019

Nu kan du nominera en person eller organisation som du tycker förtjänar att uppmärksammas för att de står upp för människors lika värde och arbetar för att minska motsättningar mellan människor från olika kulturer.

Nomineringen är öppen till och med kl. 12.00 måndagen den 18 november 2019.

En jury väljer ut tre kandidater och vinnaren presenteras på Stora torget i Södertälje torsdagen den 5 december kl. 11.55.

Nominering sker på något av följande sätt

  1. Maila din nominering till utredarenheten@sodertalje.se. Utöver motiveringen vill vi veta vad du heter och hur vi kan nå dig, ange telefonnummer och eventuell e-post.
  2. Fyll i formuläret nedan.
  3. Det går också att skicka in nomineringen via post till: Enheten för utredning och hållbarhet, Södertälje kommun, 151 89 Södertälje. Märk kuvertet 5i12-priset. Nomineringar kan även lämnas till Kontaktcenter i Södertälje stadshus, Nyköpingsvägen 26.

Har du frågor kontakta mailen ovan.

Formulär för 5i12 nominering

kris-ratt-bredd.jfif

Förra årets vinnare: KRIS

Juryns motivering till vinnarna 2018

”Genom ett inkluderande arbete i toleransens anda månar man om att få Södertäljebor oavsett ursprung att bli en del av samhället. För förmågan att åter leda rätt – där felsteg på felsteg ledde snett."

Årets jury

Elof Hansjons, kommunalråd

Alexander Rosenberg, kommunalråd i opposition

Juan Copovi-Mena, vd Telge

Mikael Alfredsson, kommunpolis

Rickard Sundbom, stadsdirektör

Tomas Karlsson, politisk redaktör LT