Valinformatör

Nu gör kommunen ännu en rekrytering av valinformatörer! Fram till den 28 augusti 2022 går det att ansöka till jobbet som valinformatör. Du ska kunna arbeta minst fyra arbetspass under september.

Vi söker nu fler som vill jobba som valinformatör inför de allmänna valen 2022. Du blir timanställd av kommunen och går en obligatorisk digital utbildning på kvällstid 2022-08-30 mellan kl. 17.00-19.30.

  • Som valinformatör arbetar du i grupp och sprider budskapet om vikten av att rösta. 
  • Arbetet är politiskt neutralt, du sprider bara opolitisk valinformation och pratar inte om partipolitik eller förespråkar något parti.
  • Några krav är att kunna tala flytande svenska, vara minst 18 år gammal och inte stå som valbar på något politiskt partis lista.

Var och när jobbar du som valinformatör?

De bostadsområden du kan komma att arbeta i är Ronna, Hovsjö, Geneta, Fornhöjden och Södertälje city. Du ska kunna arbeta minst fyra arbetspass à 4 timmar följande datum:  

Lördag 3/9, söndag 4/9, måndag 5/9, tisdag 6/9, torsdag 8/9, fredag 9/9, lördag 10/9.

Ansök till jobbet som valinformatör senast 28 augusti 2022

Vi behöver din ansökan senast den 28 augusti 2022.

Du ansöker via jobbannonsen här på webben: Valinformatör till Södertälje kommun

Har du frågor, ta kontakt med Minar Milkon, handläggare, Södertälje kommun, minar.milkon@sodertalje.se, 08-523 02 516

Lär känna tre av valinformatörerna
som anställts inför valen 2022

Wasay, Rozy och Shamash – så heter medborgarna som anställts för att skapa innehåll om val och demokrati för Södertälje kommuns sociala medier. Här på denna sida finns filmer där de presenterar sig, berättar om sina intressen, vad som driver dem och varför de tycker det är viktigt att rösta i de allmänna valen den 11 september 2022.

Liksom tidigare år anställer kommunen valinformatörer som informerar om när det är val, vilka som får rösta och om vikten av att rösta. Nytt inför höstens val är att tre av dem även kommer att skapa filmer/ta bilder, som sprids i kommunens sociala medier; Facebook, Instagram och Youtube.

#Södertäljeröstar

Hej, jag är valinformatör


Lär känna valinformatören Wasay!


Lär känna valinformatören Rozy!