Tekniksprångarna 2021

Bild av generisk sensor

Marie och Mathilda har nu avslutat sin praktik på Digitaliseringsenheten. Stort tack till två fantastiska tekniksprångare och en ovärderlig hjälp i digitaliseringen av Södertälje kommun. Nu väntar resor och vidare studier. Lycka till med framtida utmaningar!


Digitaliseringsenheten och Tom Tits har under 2021 tagit emot Tekniksprångarna Mathilda och Marie.
De har arbetat med ett flertal olika områden men satsat extra på Internet of Things eller Sakernas internet.


Mathilda

Mathilda är 19 år och tog studenten från det naturvetenskapliga programmet på Europaskolan i Strängnäs 2020. Hon är född, uppvuxen och bor i Eskilstuna. Mathilda är praktikant på digitaliseringsenheten på kommunen. Hon sökte hit för att hon var nyfiken på digitalisering och ingenjörsyrket. Praktiken har fått henne att inse hur många olika arbetsplatser det finns och behövs ingenjörer på. Efter tekniksprånget ska hon plugga något naturvetenskapligt eller tekniskt - men exakt vad vet hon inte. I framtiden vill hon arbeta med människor och hållbar utveckling.

Mathilda.JPG

 

Marie

Marie bor i Södertälje och tog studenten 2020 från Viktor Rydberg gymnasium Odenplan i Stockholm, där hon gick det naturvetenskapliga programmet med inriktning musik. Marie sökte till tekniksprånget för att få testa hur det är att vara ingenjör och se hur arbete inom tekniska branscher kan se ut. Efter sin praktik har hon valt att plugga civilingenjörsprogrammet i miljö-och vattenteknik vid Uppsala universitet, där hon börjar höstterminen 2021. I framtiden vill hon arbeta med klimat-och hållbarhetsfrågor och har ett extra stort intresse för förnyelsebara energikällor och hållbart jordbruk och skogsbruk. 

Marie.JPGArbetet

Mathilda och Marie har bland annat initierat ett arbete med en rörelsesensor för att räkna antalet besökare samt filmat och producerat filmer för att kommunicera kommunens satsningar på bland annat uppkopplade parkeringsplatser för rörelsehindrade.


Film parkeringsplatser för rörelsehindrade

Teknikspråget 2021

Uppkopplade laddstolpar


Badtemperatursensorer


Parkeringsplatser för rörelsehindrade