Om Tekniksprånget

En tjej som hoppar jämfota

Vi, Södertälje kommunkoncern, medverkar i detta praktikprogram där Sveriges arbetsgivare tillsammans med regeringen satsar för att säkra vår framtida kompetensförsörjning genom att locka fler ungdomar till högre tekniska utbildningar.

Tekniksprånget är ett praktikprogram för dig som är under 21 år och är behörig att söka en ingenjörsutbildning (du ska gå sista terminen i trean eller precis har gått ut gymnasiet och vara behörig till en ingenjörsutbildning - ha läst matematik 3c, kemi 1 och fysik 1). 

Vi hade en praktikant under våren 2022

I Södertälje kommun tar vi ett samlat grepp om digitaliseringen för att på bästa sätt använda digitaliseringens möjligheter för att skapa nya effektiva arbetssätt. Att digitalisera är nödvändigt för att klara vårt grunduppdrag, att leverera bästa möjliga välfärd, service och tjänster till Södertäljebor, företag och besökare, detta med god insyn och hög tillgänglighet. Här kan du läsa mer om vårt Digitala arbete.

Vi tar emot praktikanter för att vi vill öka intressent hos de unga för teknik, problemlösning och ingenjörsutbildningar.

Våra tidigare praktikanter och handledare

Casper Velén var praktikant under våren 2022 och i denna intervju med sin handledare Tony Mc Carrick berättar Casper om sin praktiktid. 

Vårtermin 2021 var Mathilda Moberg och Marie Ladefoged hos oss och praktiserade. I denna film berättar de om sin tid på Digitaliseringsenheten och Tom Tits Experiment.

Varje tekniksprångare får en handledare under sin praktiktid. Se denna film med Tony Mc Carrick, digitaliseringsstrateg, som berättar om hur det är att vara handledare.

Här kan du läsa hur våra tidigare tekniksprångare, Hilma Ramdén och Ebba Storm, berättar mer om sin tid hos oss på vårt Samhällsbyggnadskontor

 

Mer om Tekniksprånget

Här kan du läsa mer om vad som erbjuds inom www.teknikspranget.se