Fritt wifi i Södertälje stadskärna

Nu kan du som besöker Storgatan i Södertälje stadskärna koppla upp dig via kommunens fria wifi, Digitalasodertalje. Du kan leta upp nätverket via din smarta telefon, surfplatta eller dator och ansluta dig i gästportalen. Du landar sedan på kommunens webbplats sodertalje.se där du hittar nyheter, e-tjänster och annat aktuellt och kan använda internet fritt.

Södertälje är en av 20 svenska städer som har tilldelats 15 000 euro för att bygga ett gratis wifi-nät i stadskärnan. EU-medlen möjliggör utbyggnaden av wifi i en första etapp på Storgatan i Södertälje och är en del av projektet Wifi4eu vars syfte är att främja fri tillgång till trådlöst internet för invånare och besökare på offentliga platser. En arbetsgrupp med representanter från Södertälje City, Telge nät och Södertälje kommun har arbetat med frågan under en tid.

Sammanlagt har mer än 13 000 orter inom EU ansökt om pengar från Wifi4eu. Kommunen får delvis kostnadstäckning för etableringen, och de löpande kostnaderna för abonnemang och underhåll står kommunen för. Projektet är ett viktigt led i genomförandet av Digitala Södertälje för ökad tillgänglighet samt en del i arbetet där Södertälje siktar på att bli Årets stadskärna 2023.

Så här gör du för att koppla upp dig på nätet

1. Du väljer nätverket Digitalasodertalje i dina wifi-inställningar på mobilen, plattan eller datorn.
  2. Portalen Free – Gratis Wifi öppnas upp.
  3. Du registrerar dig via länken längst ner på sidan Register for an account. Namn och telefonnummer. Det är viktigt att du skriver in +46 före ditt telefonnummer samt tar bort första nollan i numret för att kunna registrera dig. Så här: +46 xxx xxxxxx
  4. Sedan får du ett sms med inloggningsuppgifter som du fyller i på startsidan i portalen (Sign on).
  5. Du är sedan automatiskt inloggad i 30 dagar. Därefter behöver du registrera dig på nytt för att kunna använda nätverket.
  6. Fri wifi fungerar endast utomhus på Storgatan (från Telgehuset/Kringlan fram till Stora torget) men kommer att utökas till fler platser inom kort.

När du använder nätverket Digitalasodertalje förbinder du dig att agera ansvarsfullt och inte bryta mot några lagar och att inte diskriminera någon.

Din aktivitet på Södertälje kommuns nätverk sker på egen risk och du är personligen ansvarig för din användning. Södertälje kommun förväntar sig att du agerar ansvarsfullt. Du är själv ansvarig för att inte överträda eller bryta mot gällande lagar eller andra regelverk. Du får inte låna ut dina inloggningsuppgifter eller släppa in någon annan på nätet.

Informationen finns både på svenska och engelska i portalen.