Här kan du rösta

Rösta i vallokal den 9 september

På valdagen den 9 september kan du om du väljer det, rösta i din egen vallokal. (Du kan även förtidsrösta på valdagen, se informationen här nedanför). Adressen och öppettiderna till din vallokal står på ditt röstkort. Röstkortet kommer hem till dig med post. Du hittar en lista med adresser till alla vallokaler på Valmyndighetens webbsida. Vallokalerna är öppna klockan 08:00 - 20:00 den 9 september.

Vallokaler i Södertälje kommun (extern länk, öppnas i nytt fönster)

Rösta i förväg

Om du inte kan rösta i vallokalen på valdagen finns det andra sätt att vara med i valet.

Du kan förtidsrösta från den 22 augusti och fram till och med valdagen den 9 september. Du kan förtidsrösta i vilken röstningslokal som helst i landet. 

Du ska ha med dig ditt röstkort och identitetskort för att rösta i förväg. I röstningslokalen finns valsedlar och kuvert till valsedlarna.

Du hittar en lista med adresser till alla vallokaler där du kan förtidsrösta på Valmyndighetens webbsida. I Södertälje kommun finns tolv olika förtidsröstningslokaler. Vallokalerna har olika öppettider.

Lokaler i Södertälje kommun där du kan förtidsrösta (extern länk, öppnas i nytt fönster)

Rösta från utlandet

Är du utomlands under valperioden kan du brevrösta, gå till en ambassad eller ett konsulat för att rösta.

Läs mer på Valmyndighetens webb

Rösta med bud

Du kan rösta med bud om du är sjuk, har en funktionsnedsättning eller är gammal. De som sitter i fängelse eller i häkte får också rösta med bud.

Läs mer om budröstning