Utdelning av 5i12-priset 2017

Varmt välkommen till utdelningen av 5i12-priset 2017! 5i12-rörelsen är något som finns i fler svenska kommuner och uppmärksammas även nationellt av Sveriges riksdag. Priset som delas ut uppmärksammar en person eller organisation som aktivt bidrar till att minska motsättningar mellan människor från olika kulturer. Priset har delats ut sedan år 1993 i Södertälje. Detta sker varje år den 5 december fem i tolv. Priset delas ut tillsammans med Länstidningen.

När: Tisdag den 5 december

Tid: 11.55-13.00

Plats: Stora torget

Finalisterna 2017

BB Södertälje som arbetar aktivt och målmedvetet för att alla ska känna sig välkomna och trygga på förlossningen, bland annat med förlossningsföreläsningar på olika språk och med så kallade kulturtolksdoulor.

RFSL Södertälje som genomförde det första pride-tåget någonsin i Södertälje, som också blev en succé med nästan 900 personer i tåget och som i mycket stor utsträckning följer 5i12:s anda om tolerans och respekt.

Rasmus Steyner Randén har tydligt och starkt, men också på ett kärleksfullt sätt, gått ut med sitt budskap att "alla kan välja att inte hata". Han har också, både i artiklarna i LT i slutet av september och i sin uppmärksammade film han lade ut på Facebook, uppmanat sina medmänniskor att ifrågasätta när de hör ex. någon rasistisk eller sexistisk kommentar. Han vände besvikelsen över att få sitt konstverk saboterat, till att utnyttja tillfället för att sprida budskapet att alla är lika mycket värda och att kärlek segrar över hat.

Musikframträdande

Under manifestationen bjuds det på musikframträdanden från ungdomar som deltog i Turning Tables projekt i Fornhöjden tidigare i år.

Årets jury

Elof Hansjons, kommunalråd