Arkiv pressmeddelanden

Kom igen – stöd vår demokrati

2010-09-06

Ta vara på din rätt, stöd vår demokrati! Det är budskapet i Södertälje kommuns låt som ska uppmuntra fler att gå och rösta i höstens val. Det är elever på den kommunala Kulturskolan som har skrivit musik och spelat in låten ”Gå och rösta!”.

I fredags släppte Södertälje kommun sin vallåt för att uppmuntra fler att gå och rösta i höstens allmänna val. Kommunen har i år ett stort antal förstagångsväljare. Målet är att genom det nya greppet bidra till att skapa en god tradition av att gå till valurnan hos unga väljare. Vallåten finns på www.sodertalje.se/val2010 för lyssning och nedladdning.

Tisdagen den 7 september sker inspelningen av musikvideon till låten. Representanter för media är välkomna att följa inspelningen på plats i Stadshuset. Inspelningen börjar klockan 13 i Södertälje stadshus, plan 1, och fortsätter hela eftermiddagen. Det är naturligtvis också möjligt att ställa frågor till personerna bakom vallåten.

Tid: tisdagen den 7 september från 13.00
Plats: Södertälje stadshus, Campusgatan 26, plan 1

Daniel Gullö som går musikproduktion har skrivit musiken och sångaren heter Pär Lindberg och går sång.Texten är skriven av Paki Holvander.

Mer information:

Paki Holvander, demokrati- och mångfaldsstrateg, 08-523 023 23, paki.holvander@sodertalje.se

Sofia Lacik, kommunikatör, 08-523 013 78, sofia.lacik@sodertalje.se