Nyheter

Anställd via Kompetensbanken

Foto på Muna Issa

2020-06-30

Muna Issas förskolevikariat blev inte förlängt på grund av coronapandemin men istället fick hon jobb som köksbiträde.

Muna jobbar idag tillfälligt som köksbiträde på Glasberga äldreboende sedan 29 april. Coronapandemin ledde till att hennes vikariat på kommunens förskola inte förlängdes och hon stod utan jobb.
Därför kontaktade hon Bemanningsservice för att höra sig för om det fanns något annat jobb inom kommunen. Muna har varit vårdbiträde och hade då sitt första jobb på Glasberga men nu var det ett köksbiträde som behövdes och Muna tackade glatt ja.

- Det var enormt tråkigt att sitta hemma så när Bemanningsservice sa att det behövdes hjälp på Glasberga tog jag det på en gång. Jag trivs jättebra här och jag känner ju flera av mina kollegor sedan min tid som vårdbiträde.

- Som köksbiträde förbereder jag lunch samt ordnar med fika och efterrätt. Jag jobbar själv i köket och träffar inte våra brukare utan kollegorna kommer och hämtar brickor av mig. Det är skönt att vara på samma arbetsplats för nu hittar jag lika bra här som hemma i mitt eget kök. Jag börjar också lära mig vad våra brukare tycker om och vill ha mer eller mindre av.

- Jag saknar dock barnen på förskolan. Vi sjöng, dansade och gjorde saker ihop hela dagarna. Jag hoppas verkligen att vi alla efter sommaren ska kunna återgå till det normala och jag får komma tillbaka till barnen.

Står du utan jobb eller har kompetenser som vi efterfrågar? Läs mer om vår Kompetensbank och anmäl dig gärna.