Nyheter

Generationslunch på förskolans dag

2017-05-18

Badparkens förskola firade idag förskolans dag tillsammans med de boende på Mariekällgården. Under en långlunch i vårvärmen fick barnen och de äldre tillsammans delta i olika aktiviteter som dans, grillning och såpbubblor.

Samarbetet mellan Badparkens förskola och Mariekällgården startade med ett initiativ från Kultur 365 och har pågått i snart två år. Det var under alla hjärtans dag 2015 som barnen fick uppdraget att rita kort som skulle postas till boende på Mariekällgården. Men istället för att skicka vykorten på posten tog pedagogerna initiativet till ett besök. Barnen och de äldre fick möjligheten att umgås tillsammans och prata om vad kärlek är.

- Vi insåg då att det gav barnen väldigt mycket att få umgås med de äldre. Så vi ville träffas fler gånger. Säger Amal Essa, förskollärare och pedagogisk arbetslagsledare

Sedan dess har det uppskattade samarbetet fortsatt med gemensamma teaterföreställningar, julfrossa, påsksafari och idag en gemensam lunch under förskolans dag. 

Personal från Badparkens förskola och MariekällgårdenPå bilden från vänster: Rada Elin Protiv (Mariekällgården), Amal Essa (Badparkens förskola), Makalay Conteh Axelsson (Mariekällgården), May Makadsi (Mariekällgården).