Studentmedarbetare

Vi har verkligen jätteroligt och det känns som att det har gått bättre i skolan sedan vi börjat jobba här. – Karolin Ishak, studentmedarbetare. Karolin och Frida Ishak är studentmedarbetare i Södertälje kommun och trivs med att kombinera studier och jobb.

Karolin och Frida har mycket gemensamt. Förutom att de är kusiner och nära vänner så pluggar de i samma program på samma universitet, går i samma klass och jobbar tillsammans i Södertälje kommun. De började studera på Stockholms Universitets socionomprogram för drygt ett år sedan och känner redan att de har hamnat helt rätt.

- Min lillebror är funktionshindrad så han har fått mig att välja det här programmet, som socionom får jag möjligheten att hjälpa människor som har svårt att få fram sin egen hjälp. Säger Frida.

Både Karolin och Frida började jobba i kommunen sommaren 2016. På sociala boendeenheten hjälper de handläggarna med allt från att ringa samtal, göra hembesök och kontraktsförlängningar. Efter sommaren bestämde de sig för att stanna kvar och jobbar numera en dag i veckan under terminerna. Att jobba vid sidan av studierna upplever de som mycket givande, både jobbet och studierna blir roligare när de får variera sina uppgifter. 

- Innan jag fick det här jobbet så ville jag bara bli klar med plugget. Men nu när jag jobbar och pluggar så är det roligare. Det är skönt att man får byta miljö. Säger Frida.

De förklarar också att deras chef och kollegor alltid tar hänsyn till att de är studenter. Både vad gäller arbetsuppgifter och arbetstider. Att kombinera plugg och arbete kan vara krävande men både Frida och Karolin känner att man hela tiden tar hänsyn till studierna. Karolin förklarar hur deras chef ser på förhållandet mellan skolan och studier.

- Vår chef har alltid sagt, sedan dag ett, att vi inte får jobba en enda extradag om det påverkar studierna.

Karolin och Frida har många tankar om framtiden och känner att det finns många olika möjligheter inom socialtjänsten som de gärna testar på.

- Jag vill nog jobba här tills jag är klar med min utbildning men jag tror också att man lär sig mycket av att byta jobb. Jag skulle vilja bli kurator men innan det vill jag jobba med försörjningsstöd och även få erfarenhet från barn och ungdom. Säger Karolin.

- Jag skulle vilja stanna här ett bra tag, sedan kan jag tänka mig att jobba mer med försörjningsstöd. Men jag drömmer också om att jobba med utsatta kvinnor. Jag brinner för kvinnliga rättigheter. Tillägger Frida. 

Vill du jobba som studentmedarbetare hos oss? 

Genom din anställning hos oss får möjlighet att sätta dina studier i ett verkligt sammanhang. Du ökar förståelsen för teorin samtidigt som du får in en fot på arbetsmarknaden. Din mentor hjälper och stöttar dig i dina utmaningar för att du hela tiden ska utvecklas i den riktning du vill. Du hittar alla lediga studentjobb bland våra Lediga jobb.  

Som studentmedarbetare får du: 

  • En mentor som coachar dig
  • Flexibel och begränsad arbetstid för att du ska kunna prioritera skolan
  • En skälig lön baserad på din kompetens
  • Arbetsuppgifter som anknyter till dina studier