Traineeprogram för socionomer

Din introduktion in i arbetslivet är viktig för oss. Därför har vi startat ett traineeprogram för socionomer. Under traineeprogrammet får du möjlighet att omvandla dina teoretiska kunskaper till praktiska färdigheter samtidigt som du lär känna oss och våra olika områden inom socialtjänsten barn och ungdom i Södertälje kommun.

Traineeprogrammet består av tre steg: student, studentmedarbetare och medarbetare. Genom dessa tre steg får du en introduktion i yrket som socialsekreterare samtidigt som du lär känna vår verksamhet i Södertälje kommun. Du söker till vårt traineeprogram i samband med din verksamhetsförlagda utbildning (VFU).

Steg 1: Student (termin 5)

Under detta steg har du ett personligt introduktionsprogram och en egen handledare. Du kommer få en bred introduktion till våra verksamheter med studiebesök och utbildning i systemet barns behov i centrum (BBIC). Därefter finns möjlighet för dig att gå vidare till steg två, vilket innebär att du blir anställd som studentmedarbetare.  

 

Steg 2: Studentmedarbetare (termin 6 och 7)

I traineeprogrammets andra steg anställs du som studentmedarbetare hos oss. Under den här perioden får du en konkret handlingsplan, en arbetsledare och en mentor. Genom din anställning som studentmedarbetare har du en begränsad arbetstid som gör att du fortfarande kan prioritera studierna samtidigt som du arbetar hos oss. Efter steg två finns möjlighet för dig att gå vidare till en tillsvidareanställning och bli vår nya kollega.

 

Steg 3: Medarbetare (efter examen)

Efter din tid som studentmedarbetare har du fått en bred erfarenhet och god inblick i våra verksamheter. Som medarbetare/tillsvidareanställd har du fått en stabil grund att stå på och du fortsätter nu din resa med en god förståelse för grunderna i yrket som socialsekreterare.


Ansökan:
Mejla din personliga ansökan, där du berättar varför du vill göra VFU på Barn och ungdom, tillsammans med ditt CV. Vi kallar alla sökande till en intervju där du får möjlighet att veta mer om oss och berätta om dig och dina drivkrafter.

Mejla till: stina.hermansson@sodertalje.se eller camilla.ostergren@sodertalje.se

Bild på Camilla Östergren

Camilla Östergren

Gruppchef Telefon: 08-523 031 81 E-post: camilla.ostergren@sodertalje.se
Bild på Stina Hermansson

Stina Hermansson

Verksamhetsutvecklare Telefon: 08-523 061 44 E-post: stina.hermansson@sodertalje.se