Om coronaviruset

Södertälje kommun följer händelseutvecklingen kring coronaviruset covid-19. Enligt Folkhälsomyndigheten är risken för att upptäcka fall av coronasmitta i Sverige mycket hög. Risken för spridning i Sverige bedöms också som mycket hög. Riskbedömningen är gjord utifrån den nuvarande situationen i Sverige och världen just nu. Hjälp till att förhindra ryktesspridning och spekulationer, var källkritisk och dela inte osäker information.

Undvik sociala kontakter om du har symtom eller är över 70 år

Personer över 70 år bör begränsa kontakter med andra människor så långt det går under en tid framöver, enligt nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Det gäller även om du känner dig frisk. Folkhälsomyndigheten uppmanar också alla människor med symtom, även milda, att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra. Det gäller både i arbetslivet och i privatlivet. Stanna hemma så länge du känner dig sjuk. Vänta minst två dygn efter att du blivit frisk innan du går tillbaka till jobb eller skola.

Information för vård och omsorg

Information för vård och omsorg
Mötesplatser för seniorer stänger tills vidare
Södertälje kommun stänger dagverksamhet för äldre

Information till skola och förskola

Gymnasier, vuxenutbildningen och yrkeshögskolan ställer om till distansundervisning

Information till skola och förskola 

Information om allmänna sammankomster och offentliga tillställningar

Från och med 29 mars är max 50 deltagare tillåtna på allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Detta innebär en skärpning av regeringsbeslutet från den 12 mars, då förbjöds allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 deltagare.

2020-03-27: Den 29 mars skärps förbud för deltagande vid allmänna sammankomster

2020-03-12, tidigare nyhet om att Södertälje kommun ställer in evenemang. Information om kommunkoncernens evenemang

Information till företag och föreningar

Det finns nu en stödlinje för företag och föreningar som erbjuder rådgivning för att kunna hålla igång verksamheten. Ring 08-523 010 00 måndag-torsdag 8-17, fredag 8-15. Läs mer om stödlinjen här.

Läs om kommunens åtgärder för att ge stöd till Södertäljes lokala näringsliv här.

Information om corona