Almedalen 2021

Årets Almedalsvecka, 4-7 juli 2021, genomförs digitalt. Fördelen är att den blir tillgänglig för fler, eftersom deltagarna inte behöver vara på Gotland i Visby för att kunna medverka.

Almedalsveckan Play är den digitala plattformen för Almedalsveckan. Du se, höra eller aktivt delta i över 600 evenemang som tar upp viktiga och intressanta samhällsfrågor. Det är kostnadsfritt  och ingen föranmälan krävs för att använda Almedalsveckan Play. Däremot kan vissa arrangörer önska föranmälan för att delta. Information om det visas i så fall i evenemanget när du klickar in på det.

Länk till Almedalsveckan Play

Länk till mer information om Almedalsveckan

Södertälje Science Park har två programpunkter

Södertälje kommun har inte några programpunkter i år. Södertälje Science Park som kommunen äger tillsammans med KTH, Scania och AstraZeneca, arrangerar två programpunkter. Kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) medverkar i en av dem. Här hittar du mer information:

Hur stärker vi den svenska innovationskraften, säkrar arbetstillfällen och utvecklar svensk industri?

Tid: Söndag 4/7 kl. 10:00 – 10:30.

Gapet mellan prototyp och produktion i drift brukar också kallas för “Dödens dal”. Genom att matcha svenska innovationsbolag med svenska tillverkare skapar vi värde av den svenska innovationskraften, säkrar arbetstillfällen och utvecklar svensk industri.

Medverkande: Monica Bellgran, Professor, Kungliga Tekniska Högskolan, Jan Kristoffersson, VD, Prodma AB, Michael Fergusson, VD, Viospatia AB

Länk till sändningen

 

Hur mobiliserar vi ett helt samhälle för en hållbar värld?

Tid: Måndag 5/7 kl. 11:15 – 11:35

Kan vi skapa ett gemensamt engagemang och en mötesplats i en stad för inspiration för miljömässig-, ekonomisk- och social hållbarhet? Hur kan ett samhälle med dess företag, entreprenörer, studenter, tjänstemän och konstnärer inspirera varandra och visa att det är möjligt att jobba tillsammans?

Medverkande: Eva Helen, Strateg, Södertälje Science Park, Boel Godner, Kommunstyrelsens ordförande (s), Södertälje kommun, Lars-Henrik Jörnving, Vice President, Scania AB

Länk till sändningen