Aktuellt

Michael Andersson ny förenings- och anläggningschef

2018-03-12

Michael Andersson blir ny förening- och anläggningschef i Södertälje kommun. Michael Andersson har lång erfarenhet av föreningslivet där han innehaft ett antal ledande positioner. Han har i dessa roller arbetat med bredd- och elitidrott, och anläggnings- och säkerhetsfrågor, bland annat mot den kommunala sektorn.

– Jag hälsar med varmt hjärta Michael Andersson välkommen till Södertälje kommun, säger kultur- och fritidschef Staffan Jonsson. Michael har en mycket intressant bakgrund som kommer oss till nytta, och han kommer att spela en viktig roll i utvecklingen av verksamheterna på kultur- och fritidskontoret.

Michael Andersson har lång erfarenhet av föreningslivet där han innehaft ett antal ledande positioner. Han har i dessa roller arbetat med bredd- och elitidrott, och anläggnings- och säkerhetsfrågor, bland annat mot den kommunala sektorn. Som klubbdirektör på IFK Norrköping arbetade han bland annat med att skapa förutsättningar för idrottslig framgång och för att utveckla samarbetet mellan förening och gymnasieskola. Som VD på Hammarby fotboll har han ansvarat för förvaltning, kommersiella rättigheter och den idrottsliga verksamheten.

Han har tidigare även varit verksam som spelare och ledare inom elitfotboll. På meritlistan finns SM-guld och UEFA-cupvinst 1987 för IFK Göteborg. 1988 ingick han i landslagstruppen i OS i Seoul. Som tränare tog han Malmö FF upp i Allsvenskan, och det var under hans ledning som Zlatan Ibrahimović fick sitt stora genombrott.

Under senare år har Michael Andersson arbetat med bland annat rådgivning åt idrottsförbund när det gäller organisationsfrågor och sponsring.

– Med den stora bredd som finns inom idrotten i Södertälje känns det mycket inspirerande och utmanande att påbörja min nya tjänst, säger Michael Andersson. Jag ser fram emot att börja arbeta med föreningslivet i Södertälje!

Michael Andersson tillträder sin tjänst i mars 2018.