Aktuellt

Södertälje kommun öppnar upp idrottsanläggningar för utomhusträning

2021-01-15

Smittskyddsläkaren i Region Stockholm släpper på den regionala restriktionen gällande utomhusträning. Detta innebär att Södertälje kommun öppnar kommunens idrottsanläggningar för utomhusträning från och med måndag den 18 januari.

Region Stockholms smittskyddsläkares uppmaning i december att avstå från utomhusträning var en av flera åtgärder för att minska den snabba smittspridningen och det snabbt ökande sjukvårdsbehovet i regionen. Läget är fortfarande mycket allvarligt men jämfört med före jul har smittan minskat något.

Idrott och rörelse är mycket viktigt för alla åldrar och mot bakgrund av den något minskade smittan är den samlade bedömningen i länet att träning utomhus för både barn och vuxna ändå bör komma igång. Att genomföra aktiviteterna i den egna närmiljön och i små grupper är ett bra sätt att minska risken för smitta.

För att kunna bedriva organiserad utomhusträning och hålla utomhusanläggningar öppna är det fortsatt viktigt att följa rekommendationer, riktlinjer och lagstiftning. Det gäller för alla, inklusive tränare, spelare, andra utövare, barn och deras föräldrar att hjälpas åt att ta ansvar för detta.

För kommunens bokningsbara anläggningar för inomhusidrott gäller fortfarande regeringens rekommendation att dessa ska hålla stängda till och med den 24 januari.

Detta gäller för idrottsanläggningar:

  • Från och med måndag den 18 januari öppnar Södertälje kommun sina utomhusanläggningar. Övriga bokningsbara inomhusanläggningar fortsätter att vara stängda.

  • Månskensrinken och Ljungbackens uterink öppnar från måndag den 18 januari.
  • Omklädningsrum kopplade till anläggningar hålls fortsatt stängda.

  • Kommunen kommer att börja spola övriga isbanor, t ex den vid stadsparken, om vädret tillåter under vecka tre.