Aktuellt

Södertälje stadsscen värdar för vaccineringen av medarbetare

Medarbetare drar upp vaccinet in i sprutan

2021-02-03

Under pandemin har Södertälje stadsscens behövt ställa om. En del i den omställningen har bland annat varit att vara värdar för vaccineringen av medarbetare som arbetar nära boenden och omsorgstagare inom kommunal vård och omsorg.

Under tre dagar kom 1300 personer till Södertälje stadshus för att få sin första dos av vaccinet mot covid-19. Södertälje stadsscen har i över femtio år anordnat olika former av kulturupplevelser och evenemang. Den erfarenheten har gjort organisationen väldigt flexibel och redo att hantera alla möjliga scenarion.

- Vi är vana med att anordna event och förstod direkt att det här var något vi kunde anordna bra, säger Eduardo Morris, chef för Södertälje Stadsscen.

eduardo.png
Eduardo Morris, chef för Södertälje stadsscen ger värdarna instruktioner för dagens arbete. Foto: Pontus Orre

Den rådande pandemin har drabbat kultursektorn hårt och majoriteten av scenerna runt om i världen har pausat sin verksamhet. Även så i Södertälje.

- Vaccinationen är ett viktigt steg för att vi ska kunna återgå till ett normalläge. Vi saknar vår publik och hela världen saknar sina kulturupplevelser, fortsätter Eduardo Morris, chef för Södertälje Stadsscen.

En av de som vaccinerades i stadshuset var Emelin Malki, som jobbar som undersköterska inom hemtjänsten.

- Jag vill skydda människorna runt omkring mig, de brukare jag besöker varje dag, min familj och mina vänner. Jag hoppas att alla vaccinerar sig - det blir bäst för samhället, säger Emelin.

När pandemin är under kontroll och samhället kan återgå till det normala då står Södertälje stadsscen redo att hjärtstarta verksamheten och scenkonsten i Södertälje.

- Vi har aldrig varit mer redo. Vi längtar efter skratt, gråt och att hela känslospektrat återigen kan utspela sig när scenkonsten tar plats i våra lokaler, säger Eduardo Morris avslutningsvis.

Inom kort är det dags för omgång två av vaccinationen av medarbetare inom kommunal vård och omsorg. Men även då kommer man kunna ta första dosen om man missade omgång ett. Kommunens omsorgskontor samordnar vaccinationen i Södertälje. Men det är företaget VaccinDirekt som vaccinerar och Södertälje stadsscen som är värdar.