Aktuellt

Tips för ett roligt och smittsäkert sportlov

2021-02-19

Äntligen är det dags för sportlov. Men det blir ett annorlunda sportlov då läget fortfarande är allvarligt i regionen och i landet. Därför är det viktigt att vi fortsätter att följa gällande riktlinjer och lagar för att undvika ökad smittspridning i samhället. Men trots det, så finns det mycket att göra på sportlovet. Här har vi samlat ett par tips!

 • Upptäck kommunens naturreservat
  Södertäljes natur är en riktig skatt! Här finns en lång kuststräcka, berg och dalar, storskogar, myrar, sjöar och det öppna kulturlandskapet med sina hagmarker, åkrar och mäktiga lövträd. Södertäljes natur är öppen för oss alla att njuta av, uppleva och värna! Här kan du promenera i timmar och på vissa platser kan du även grilla korv.

  Läs mer om kommunens olika utflyktsmål i naturen:
  https://www.sodertalje.se/utflykt

  Läs utflyktsguiden här:
  http://bit.ly/utflyktsguiden

 • Sportlov på Torekällberget
  Upplev Torekällberget vintertid. Möt djuren i hagarna. Lek i snödrivorna (vi håller tummarna att snön ligger kvar!) och strosa runt i vårt vintervackra område. Gå en tipspromenad bland våra hus och gårdar. Värm dig med en varm dryck från Råbykiosken.

  Läs mer här:
  https://www.sodertalje.se/kultur-och-fritid/torekallberget/evenemang/sportlov-pa-torekallberget/

 • Biblioteket TIO14 är öppet
  Bibliotek TIO14 är en modern mötesplats för dig mellan 10-14 år och med fokus på läsning. Här kan du spela spel, sy, pyssla och utforska massvis av böcker. Våra duktiga bibliotekarier hjälper och inspirerar dig.

  Läs mer här:
  https://bibliotek.sodertalje.se/tio14

 • Åk skridskor på lovet
  En av de populäraste vintersporterna är skidskor och i kommunen finns det många möjligheter till att utöva detta. Vi har samlat tillgängliga banor och tider på vår hemsida. Spana in detta!

  Läs mer här:
  https://www.sodertalje.se/skridskor

 • Strömma film från hela världen
  Med ditt bibliotekskort kan du logga in och titta på strömmande film från Cineasterna. Hos Cineasterna hittar du ett rikt utbud av kvalitetsfilm från hela världen, både för barn och vuxna.

  Läs mer här:
  https://bibliotek.sodertalje.se/-/e-film

 • Låna e-böcker och e-ljudböcker
  Genom biblioteken i Södertälje kan du låna både e‑böcker och e‑ljudböcker. E-böcker och e-ljudböcker är digitala filer som du kan ladda ner och läsa på dator, surfplatta, läsplatta eller mobil. 

  Läs mer här:
  https://bibliotek.sodertalje.se/-/lana-e-bocker-och-e-ljudbocker