Författarbesök på din skola

Författaren kommer till er skola. Att få möta sina favoritförfattare är inspirerande och ger eleverna nya idéer och perspektiv på tillvaron. Ett spännande möte som stimulerar lusten att läsa hos de unga. Författaren brukar berätta om sitt skrivande och sina böcker och besvara frågor från eleverna.

Att tänka på innan du gör intresseanmälan

Författaren behöver hålla minst tre lektioner på samma skola och dag. Max är fyra lektioner/dag för de flesta författare. Du behöver alltså först prata ihop dig med de kollegor på skolan som också önskar författarbesök så att ni kan göra en gemensam bokning. Ange bara en lärare som kontaktperson.

Lämna gärna förslag på författare som klassen önskar få besök av. Författaren behöver tillhöra Författarcentrum Öst och vara bosatt i Stockholms län: Författarcentrum

Att göra när bokningen är bekräftad

  • När bokningen är definitivt bekräftad behöver du göra ett schema för författarbesöket. 
  • En lektion med författaren tar cirka 60 minuter. Planera gärna in en kortare paus på cirka 10-15 minuter för författaren mellan varje lektion.
  • Lektionerna behöver planeras in i en följd. Förutom eventuell lunchpaus ska det inte förekomma långa uppehåll mellan lektionerna.
  • Skicka schemat till Stadsbiblioteket. Vi vidarebefordrar det till författaren. Ta gärna kontakt med författaren före besöket, många författare uppskattar detta. Författarens kontaktuppgifter får du av biblioteket.

Produktion: Södertälje Stadsbibliotek
Målgrupp: Åk 1-9 i Södertälje kommun.
Deltagare: Max 35 elever vid varje lektionstillfälle.
Plats: På skolan.

Bokning

Du anmäler din klass till Stadsbibliotekets författarbesök via formuläret nedan. Under vårterminen kontaktar Stadsbiblioteket de skolor som har önskat författarbesök.

Intresseanmälan författarbesök till skola