Pubrundan

Kul kultur på vård- och omsorgsboenden i Södertälje. En levande boendemiljö med lustfyllda möten. Det är syftet när PlaymÄkers underhåller på vård- och omsorgsboenden.

– Vi vill att det ska vara en levande verksamhet på våra vård- och omsorgsboenden, säger initiativtagaren Lars Ahlin på kultur- och fritidskontoret på Södertälje kommun. Vi fokuserar på det friska och det lustfyllda, där brukarna får vara i ett sammanhang och känna gemenskap. 

En miljö byggs upp i boendets samlingssal med mobil pub och möjlighet spela dart, biljard, sjunga karaoke eller allsång, eller kanske dra en historia eller två. Kommunens playmÄkers, unga med uppdrag att skapa möten över generationsgränserna, underhåller med sång och spex. Evenemanget har redan testats på ett annat vård- och omsorgsboende i kommunen.

– Det finns goda erfarenheter från pubevenemanget på Mariekällgården tidigare i höstas, fortsätter Lars Ahlin. En av brukarna spelade fiol, en annan munspel, och det blev en härlig stämning. Vi uppmanar både brukare och personal att uppträda.