Livsröst!

Hösten 2014 presenterade ensemblen Livsröst föreställningen ”Röster från själens rum” som spelades på Sagateatern i Södertälje och på Teater Tre i Stockholm. Föreställningen var resultatet av en otroligt spännande och utvecklande höst då gruppen coachats av medlemmar ur gruppen Operaimprovisatörerna.

Såväl sammankomster som föreställningar var så roliga att ensemblen nu fått blodad tand och har fortsatt under våren, denna gång under ledning av Operaimprovisatörernas pianist Gregor Bergman. Resultatet – en nummerrevy med mycket sång, humor och skratt men också med poesi och allvar – är ”Röster från själens rum II. Missa inte!”

Hur startade detta projekt

Vi sökte deltagare som var över 65 år, som har sångvana och som tidigare i sitt liv stått på en scen och sjungit. Vi söker även deltagare som aldrig stått på scen men alltid drömt om att göra det!

Tillsammans med den hyllade gruppen Operaimprovisatörerna har 8 deltagare varit med och skapat något helt unikt - en till stora delar improviserad musikteaterföreställning!

Vilka är Operaimprovisatörerna?
Operaimprovisatörerna bildades 2007 och är en av få grupper i världen som sysslar med improviserad opera på hög konstnärlig nivå.
Vår målsättning är enkel: att förnya och utveckla operakonsten, och att nå ut med opera till hela folket, inte bara den bråkdel som regelbundet besöker något av storstädernas operahus. Vår metod är en korsbefruktning mellan konstarterna opera och improvisationsteater, något som ger oss möjlighet att hela tiden skapa ny opera i samspel med publiken.
Opera för oss är lika mycket på lek som på blodigt allvar – vi vill roa folk, men vi vill mer än så: vi vill störa och beröra. Kanske har du redan bestämt dig för att opera är tråkigt – låt oss i så fall förföra dig med en operaform som du aldrig förut skådat! Eller så älskar du redan opera, och då kan vi bara gratulera!


I vilket fall som helst säger vi: Välkommen till en ny konstart! Välkommen till den gränslösa operan! Välkommen till Operaimprovisatörerna!

Arrangörer: Kultur 365, Södertälje kommun, Operaimprovisatörerna och Studieförbundet Vuxenskolan med stöd av Statens kulturråd.