Gårdsmusikanterna

Ungdomar som fick feriepraktik sommaren 2014-2016 besökte enheterna inom äldreomsorgen med musik.

Tre utvalda ungdomar i varje tre-veckorsperiod blir gårdsmusikanter. Så sammanlagt blev det nio ungdomar. Vi fick fint väder så det blev mycket musik och sång utomhus, men det blev även musik i lägenhet eller samlingssal. Vi vet att musik är bra för människan, men här lägger vi till ungdomlighet och utomhusaktivitet. Då får vi en kulturell hälsofontän utöver det vanliga.

Gårdsmusikanterna var på kommunens äldreboende eller dagverksamhet mellan kl 10-15.

Här kommer en summering från tre av ungdomarna:

”Vi hade väldigt kul under våra veckor och utvecklades mycket som individer. Vi kom i kontakt med en del av oss själva som vi inte sett förut och vi har lärt oss att vara modiga och våga bjuda på oss själva. Vilket vi märkte var superviktigt och det var inte så svårt när man väl vågade! För den responsen vi fick gjorde att vi blev så bekväma som vi blev. Så den glädjen vi gav fick vi absolut tillbaka.

Vi fick så mycket erfarenhet av det här jobbet. Och vi kände verkligen att vi gjorde skillnad ute hos de äldre, en frisk fläkt som kom och pigga upp lite gjorde ändå ganska mycket. Vi hoppas att detta projekt fortsätter och att de sprider sig så fler ungdomar kan få jobba med liknande möten. För vi tyckte att det kändes nyttigt för både de unga och de gamla”.