Skrivsommar i Järna

Bild tagen ovanifrån på en person som skriver i en anteckningsbok.

I sommar finns chansen för dig som är under 18 år att bli en riktig författare! Tycker du om att skriva? Drömmer du om att få dina texter publicerade tillsammans med andra unga författare? Då är Skrivsommar något för dig!

Temat för sommarens skrivprojekt är väsen. I våra skogar och marker har det alltid talats om skogsrån, troll, tomtar, jättar och älvor - vad passar en skrivsommar bättre än att stiga in i deras magiska värld?
Du väljer själv fritt om din berättelse ska vara rolig, läskig, romantiskt, sann eller påhittad - så länge väsen finns med på ett hörn. Låt fantasin flöda fritt och skriv ner din egen berättelse!

Texten inte vara längre än 5 A4-sidor och mailas till oss på biblioteket senast söndagen den 20 augusti. Alla berättelser som vi får in, samlar vi ihop i ett häfte och trycker upp. Det här häftet kan sedan lånas på biblioteket, precis som vilken bok som helst. Alla som lämnar in en text kommer dessutom att få ett eget häfte med alla berättelser i, att ta med sig hem.
 
Mejla din berättelse till jarna.bibliotek@sodertalje.se
Vill du få din text uppläst på Instagram av bibliotekspersonalen, kan du skriva det i e-posten. Alla som är under 18 år får vara med.

När: Hela sommaren, fram till den 20 augusti.

Var: Var som helst!

För vem: För dig under 18 år.

Behövs föranmälan? Du behöver inte föranmäla dig, men vill du vara med behöver du skicka in din text senast den 20 augusti. Mejla din text till jarna.bibliotek@sodertalje.se

Kontaktuppgifter vid frågor om aktiviteten: Cecilia Westergren cecilia.westergren@sodertalje.se

Hur kan aktiviteten anpassas för personer med funktionsnedsättning:
Vem som helst under 18 år får vara med, det enda som krävs är att man ska komma på en berättelse. Har man svårt att skriva själv kan man be någon annan hjälpa till att skriva.