Gårdsmusikanterna

Gårdsmusikanter är Kultur 365s satsning för feriearbetande ungdomar.

Satsningen startade år 2013 och går ut på att ungdomar besöker enheterna inom äldreomsorgen med glädje och musik. 

Vad är gårdsmusikanter för något?

Feriearbetande ungdomar kommer att åka runt till vård- och omsorgsboenden och dagverksamheter i Södertälje. Det bjuds på musik och sång utomhus om vädret tillåter. Vi vet att musik är bra för människan och här lägger vi dessutom till ungdomlighet och utomhusaktivitet. På så vis får vi en kulturell hälsofontän utöver det vanliga. Gårdsmusikanterna arbetar i grupp om 3-4 personer.

Gårdsmusikanterna kommer vara på kommunens vård- och omsorgsboenden, dagverksamheter, mötesplatser för äldre och bostadsrättsföreningar i Södertälje även denna sommar 2021.

Gårdsmusikanterna är på plats mellan kl 10-15 om inget annat anges.

Kommentar från en tidigare Gårdsmusikant

"Vi hade väldigt kul under våra veckor och utvecklades mycket som individer. Vi kom i kontakt med en del av oss själva som vi inte sett förut och vi har lärt oss att vara modiga och våga bjuda på oss själva. Vilket vi märkte var superviktigt och det var inte så svårt när man väl vågade! För den responsen vi fick gjorde att vi blev så bekväma som vi blev. Så den glädjen vi gav fick vi absolut tillbaka.

Vi fick så mycket erfarenhet av det här jobbet. Och vi kände verkligen att vi gjorde skillnad ute hos de äldre, en frisk fläkt som kom och pigga upp lite gjorde ändå ganska mycket. Vi hoppas att detta projekt fortsätter och att de sprider sig så fler ungdomar kan få jobba med liknande möten. För vi tyckte att det kändes nyttigt för både de unga och de gamla"