En sväng på stan med Hasse

Kultur 365 har producerat 3 filmer om Södertälje centrum.  Vi följer Hans Qviström, känd från Täljerevyn som tar med oss på en sväng.

Hans Qviström berättar historiska anekdoter när vi går genom stan. Kultur 365 gör denna filmserie framför allt för att kunna vissa staden nu men också ge tillbakablickar hur det var förut  I varje avsnitt träffar vi Peter Taberman som berättar om gamla Södertälje utifrån sina vykort. I varje avsnitt medverkar en lokal artist. Varje film är ca 30 min.

Foto, ljud, klippning & redigering: Joel Holm

Producent: Lars Ahlin

Medarrangörer: Destination Södertälje och Södertälje City

Avsnitt 1 Från Järnvägsstationen till Marentrappan

Från Järnvägsstationen till Marentrappan

I denna film går vi från järnvägsstationen, genom stadsparken, Saltsjötorget, Järnagatan till Marentrappan. Vi får vi höra Tomas Björck, VD på Björcks Bussresor. Sedan ett besök på sportbaren där Peter Taberman sitter för att berätta om gamla Södertälje utifrån sina vykort. Efter det beger vi oss vidare in i Modehuset där musikern Bosse Lindell som spelar ett stycke på fiol, för att sedan avsluta på Marentrappan.

 

 

 

Avsnitt 2 från Kringlan till Stora torget

Från Kringlan till Stora torget

I denna film utgår vi från Kringlan, in för ett besök hos Akademibokhandeln som berättar bland annat ger oss lite julklappstips. Vi möter återigen Peter Taberman på Tidermans i Kringlan. Sedan fortsätter vi längs gågatan, in i Lunahuset och ut på torget igen där vi möter Johan Boding som bjuder på sång och musik i Rådhuset.

 

Avsnitt 3 från Kyrkan till Mälarhamnen

Från Kyrkan till Mälarhamnen

I detta avsnitt går vi från St:a Ragnhildskyrkan där församlingsherden Hanna Lönneberg från Svenska Kyrkan välkomnar oss. Vi tänder ett ljus och kantor Olof Oscarsson uppträder med ett mycket vackert stycke. Vi besöker fiket "Tratten" där Peter Taberman sitter. Peter berättar om Södertälje utifrån sina vykort. Hasse tar med oss vidare till Tom Tits, Bryggeriet, Mälarhamnen och vy över Klaffbron.

Programmet avslutas med att sångaren och södertäljeälskaren Viktoria Hjulström som spelar och sjunger för oss i St:a Ragnhildskyrkan.