Pubrundan

Festlig gemenskap på vård- och omsorgsboenden när vår mobila pub byggdes upp i samlingssalen. Här kunde besökarna spela dart, biljard, sjunga karaoke eller kanske berätta en historia.

– Vi vill att det ska vara en levande verksamhet på våra vård- och omsorgsboenden, säger initiativtagaren Lars Ahlin på kultur- och fritidskontoret på Södertälje kommun. Vi fokuserar på det friska och det lustfyllda, där brukarna får vara i ett sammanhang och känna gemenskap. 

PlaymÄkers hade med sig en bardisk, öl, karaoke, spelkort, och ett trevligt humör som passar en pub. Alla bjuds på lite tilltugg. Detta hände 2017 och ny turné igen 2018.

Här gick det att köpa starköl, cider eller vitt vin. Dessutom bjöds det också på tilltugg! Tillsammans sjöng  vi, berättar historier, tittar på roliga klipp. Personalen och boende överraskade med trevliga uppträdande under pubprogrammet.

Vi har starköl, öl, alkoholfri öl, cider, vitt vin och vatten.

Detta arrangemang var endast för boende på äldreboende. Självklart kan anhörig till boende följa med i detta arrangemang som sällskap. Om någon anhörig hade en önskan att vara med så fick man kontakt med sin kontaktperson på äldreoboendet.