Händer för barn och unga

Visningar och workshops inom Kif/Kis ramar är kostnadsfria för förskolor och skolor inom Södertälje kommun. Kommunens förskolor och skolor har förtur när det gäller bokningar. 

Förskole- och skolgrupper utanför Södertälje kommun, kan boka visningar och workshops på tider som ej utnyttjas enligt ovan.

KIF - KIS vårprogram 2018:

Du som arbetar i skola eller förskola kan boka visning och workshop via KIF-KIS här!

Andra gruppvisningar:

Du kan boka gruppvisningar av utställningarna i konsthallen under ordinarie öppettider. 

Gruppvisningarna kan kombineras med en workshop i vår bildverkstad. 

Hilmacirkel på Tjejhuset

En kreativ konstgrupp för tjejer & icke-binära! 

Måla dig själv som träd, gör en drömresa, spela upp din favoritmusik! Delta i en skapande och kul workshop där vi utforskar identitet och självkänsla med sikte mot framtiden, din framtid! Vi undersöker vad som rör sig inom oss med måleri, rörelse och musik.

Hur hittar en sin egen unika kärna, och hur kan en vara sig själv i relation till andra och världen? 

FÖR VEM: För dig som är 13 - 23 år
NÄR:  Vi träffas 5 gånger Kl. 15.00-18.00 torsdagar och tisdagar
Torsdag 15 mars, tisdag 27 mars, torsdag 12 april, tisdag 24 april, tisdag 8 maj.
VAR: Tjejhuset, Södertälje
HUR: Anmäl dig till sarah.floren@sodertalje.se
Att delta är helt gratis, och vi bjuder på något att äta och dricka. Max 8 deltagare.
VARFÖR: För det är kul och viktigt att lära känna sig själv!
LEDARE: Sander Cecilia Neant Falk: konstterapeut, filmare. Sarah Guarino Chrapkowska Florén: konstnär, curator Södertälje konsthall
Mer info: sarah.floren@sodertalje.se, (Sarah) 073-444 47 41 (Sander) 073-996 11 91
ANMÄL DIG NU! Först till kvarn gäller!

Vi arbetar med olika konstnärliga metoder och medier. Måleri, rörelse, musik, skrivande, film. Genom prestationslöst och lekfullt skapande utforskar vi vad som är viktigt och vad som rör sig inom oss. Vi skapar en grupp där vi lyssnar på varandra, där en kan lyssna på andra och bli lyssnad på. Första gångerna fokuserar vi på att skapa trygghet och samhörighet i gruppen. Tanken är att vi kan dela tankar och erfarenheter om oss själva och hur vi kan ta plats i världen. Förutom att arbeta med konstnärliga uttryck kommer vi att prova olika övningar och lekar för att främja spontanitet och kreativitet. Grundtanken är att alla mår bra av att uttrycka sig på olika sätt och att vi växer som människor när vi tillåter oss vara mer spontana. När vi vågar dela våra inre världar med varandra stärker vi självkänslan. 

Visningar: Öppna visningar av pågående utställning: Tisdagar kl 12.30. Visningen tar ca 30 min. Ingen anmälan - alla välkomna!

 

 

För att boka en workshop eller gruppvisning kontakta Södertälje konsthall genom att maila till: konsthallen@sodertalje.se