Kommande utställningar

Gränslös grafikfestival: 25 augusti –24 september

Utställningen visar nygjord grafik som skapats i workshops där nyanlända konstnärer och konstnärer ifrån Södertälje konstnärskrets arbetat tillsammans. Gränslös grafikfestival är ett samarbete mellan Södertälje konsthall, Grafikens Hus, Södertälje konstnärskrets och Saltskog Gård. Temat för festivalen är ”gränser”, och förutom grafik visas verk av Francis Alÿs och Knut Stahle. Tanken är att Gränslös grafiksfestival skall vara startskottet för en återkommande grafikfestival i Södertälje.

 

Family First: 7 oktober – 12 november

Family First är en utställning om ”familjen”. Hur skapar vi familj? Vilka tillhör vår familj? Och hur kan en familj egentligen se ut? Med utgångspunkt i dessa frågor visar konsthallen ett flertal verk av konstnärer som ifrån de mest skilda håll undersöker dessa frågor.

Med bl. a. Sissel Wibom, Anna Linder, Sara Elgeholm, Paula Urbano, Max Ockborn, Sofia Ekström, Joanna Lombard och Ingela Ihrman.

 

Tänk om jag hade en snabel: 25 november 2017 – 18 februari 2018

En utställning som tar avstamp i konstnären och illustratören Owe Gustafsons arbete. Owe Gustafson är framförallt känd för sina animationer till barnprogrammet ”Fem myror är fler än fyra elefanter”, men utställningen ger oss chansen att upptäcka många fler sidor av hans arbete. Till utställningen hör en pedagogisk lek- och lär-del mycket lämplig för förskola och lågstadium.